Karaaslan: 23 Nisan Geleceğe Açılan Ufkumuzdur – 8796

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Karaaslan: 23 Nisan Geleceğe Açılan Ufkumuzdur

“Milli iradenin vücut bulduğu, bağımsızlık ve egemenliğimizin sembol günü olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarih, milli egemenliğimizin en somut nişanesi olduğu kadar geleceğe açılan ufkumuzdur.

Milletimizin emsalsiz vatan aşkı ve kararlılığıyla, tarihin en zor günlerinde kurularak milli mücadelenin merkezi haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışının 100. Yılı’nı idrak etmenin gururunu taşıyoruz. Meclisimizin Açılışı’nın 100. Yılı’nda milletimizi TBMM’de temsil etme görevinin sorumluluğunu ve bu tarihi ana Gazi Meclis çatısı altında şahitlik etmenin tarifsiz heyecanını yüreğimde hissediyorum.

Samsun’da ilk adımın atılmasıyla başlayan Milli Mücadelemiz’in 100. Yılı’nı, geçtiğimiz yıl tarihi rota üzerindeki şehirlerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir tarafında gururla kutladık. Bu yıl, milli iradenin hayat bulduğu TBMM’nin, 2023’te de gelecek hedeflerimize yön veren Cumhuriyet’imizin İlanı’nın 100. Yılı’nı idrak edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki böyle zaferlerle dolu bir tarihe, milletimize istikamet çizen bir geçmişe ve coşkusunu yaşadığımız kutlu günlere sahip bir milletiz.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan tarihini, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin çocuklara verdiği değerin ve güvenin işareti olarak dünya çocuklarına armağan etmiştir. Ülkemiz 23 Nisan coşkusunu her yıl, farklı kıtalardan ve ülkelerden gelen dünya çocuklarını misafir ederek göstermiştir. Tüm insanlığı etkileyen koronavirüs sebebiyle bu yıl tüm çocuklarımız evlerinde kalarak birbirinden renkli görüntülerle ama tek yürek olarak bu heyecanı paylaşacak.

Her sene büyük gururla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nu bu yıl, küresel bir salgın halini alan koronavirüs nedeniyle, planlanan şekilde idrak edemeyeceğiz. Açılışının 100. Yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda “23 Nisan Özel Oturumu” gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından “7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya” sloganıyla düzenlenecek konser ile İstanbul’dan 7 kıtaya sesleneceğiz. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un çağrısıyla 23 Nisan akşamı saatler 21.00’i gösterdiğinde evlerimizden ve balkonlarımızdan tek yürek olarak okuyacağımız İstiklal Marşı’mız ile milletçe coşkumuzu paylaşacağız. Bu vesileyle Samsun’lu hemşehrilerimi, bu özel günde milletimizin heyecanına ortak olmak üzere İstiklal Marşı’mızı okumaya davet ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin aydınlık geleceği, dünya barışının teminatı tüm çocuklara huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Kuruluş Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu