Karaaslan: Sofralarda Olmasa da İçten Dualarda Buluşacağız – 8831

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Karaaslan: Sofralarda Olmasa da İçten Dualarda Buluşacağız

“Mübarek Üç Aylar’ın sonuncusu, içinde “bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan-ı Şerif’e ulaşmanın; rahmet, bereket ve mağfiret mevsiminin kuşatıcılığına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. On bir ayın sultanı Ramazan; paylaşma duygusuyla ve kardeşlik bilinciyle ruhlarımızı besleyen özel bir zaman dilimi, arınmamıza ve yenilenmemize vesile olan bir dönemdir.

Gönülden paylaşma ayı olan Ramazan’da birbirimize karşı sorumluluklarımızı gözden geçirmeli, ihtiyaç sahibi insanlara elimizi uzatmalı, cömertlikle gönüllerimizi açmalıyız. Rabb’imizin bizlere bahşettiği nimetleri bu Ramazan’da da ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalı, tek bir kişinin dahi kendisini mahzun ve garip hissetmemesini sağlamalıyız.

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş” olarak nitelendirilen Ramazan Ayı’nı bu yıl ilk defa, camilerimizden uzakta olmanın verdiği mahzunlukla yaşayacağız. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle sahur ve iftarlarda bereketli sofralar etrafından milletimizle bir araya gelemeyecek olsak da birlik ve beraberlik duygusunu hep hissedeceğiz, içten dualarda buluşacağız.

Küresel salgın nedeniyle insanlığın içinden geçtiği bu zor dönemde idrak edeceğimiz mübarek Ramazan’ın, kalplerimizin huzuruna, yeryüzünün selametine vesile olmasını diliyorum. Her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine inanıyoruz. Ümitsizlik ve endişeye kapılmadan, inanç ve sabırla inşallah bu zorlu sınavın da üstesinden geleceğiz.

Bu vesileyle, mübarek Ramazan-ı Şerif’i hakkıyla idrak edenlerden olmamız duasıyla Ramazan’ın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Yüce Rabb’imizden, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, büyüklerimizle yeniden bir araya gelerek huzur ile geçireceğimiz bir bayrama kavuşmamızı niyaz ediyorum.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu