Karaaslan’dan Öğretmenler Günü Mesajı – 8128

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Karaaslan'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Özveri, sabır, emek ve fedakârlıkla mesleklerini icra eden, ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için büyük sorumluluk üstlenen öğretmenlerimiz saygın ve çok özel bir çaba ortaya koymaktadır. Ülkemizin dört bir yanında, her şartta görevini hakkıyla yapan öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde müstesna bir yeri vardır.

Vatanımızın her köşesinde zorluklara rağmen, çocuklarımızın yüreğindeki heyecanı, içindeki umudu, geleceğe dair hayali besleyen fedakârlık timsali öğretmenlerimizin emeğiyle millet olarak hedeflerimize çok daha yakınız.

“Oku” emriyle insanlığa kutlu bir mesaj ulaştıran bir dinin, asırlarca ilmin öncülüğünü yapmış bir medeniyetin mensupları olarak gelecek inşasında katkısının büyük olduğuna inandığımız eğitim ve öğretime özel önem veriyoruz. Milletimizin güçlü desteğiyle AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana eğitim-öğretim konusunda tarihimizin en kapsamlı dönüşüm hamlesine imza atarak eğitim altyapısını adeta yeniden inşa ettik, şartları geçmişle mukayese edilemeyecek kadar iyileştirdik, çıtayı daha da yükseğe taşıdık.

Eğitimi öncelikli olarak gören bir anlayışla her sene bütçede en önemli payı eğitim ve öğretime ayırdık. 2002’de 7,5 Milyar olan Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 114 Milyar liraya yükselttik. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında iyileşmeler yaptık. Son 17 yıllık süreçte 632 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirerek eğitimde hedeflenen niteliğin yakalanması açısından önemli bir adım attık. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı olan 2023’e bu alandaki hedeflerine ulaşmış bir ülke olarak girme yönünde inancımız tamdır.

Hepimizin hayatında unutulmaz izler bırakan, büyük bir özenle insan yetiştiren öğretmenlerimiz müreffeh Türkiye yolunda, hedefimize ulaşmamızda en büyük güvencemizdir.

Çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarıp bir nakkaş titizliğiyle işleyen ve onları en donanımlı şekilde geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevi başında şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve duayla anıyorum.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu