Karapıçak , “Hemşehrilerimiz Pireye Kızıp Yorgan Yaktı” – 5777

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Karapıçak ,

Seçim öncesi son hafta sonu Samsunlu Hemşehrilerin bir araya geldiği ve 100 binlerde Samsunlunun buluştuğu etkinlikler sonrası ilçe gezileri, dernek ziyaretleri, esnaf ve stand ziyaretleri yaptıklarını belirten Karapıçak “Bugün itibariyle İstanbul’da ki çalışma hedeflerimizi planlama ve strateji açısından %90’lık kısmını tamamladık. Kalan günlerde ise kalan 3 günde ise kalan kısmı tamamlayacağız. Yarım milyon Samsunlunun yaşadığı İstanbul’da hedefimiz 150 bin hemşehrimizle bir araya gelmekti. Bu hedefi yakalayacağız” dedi.

Sultanbeyli Samsunlular Derneği SULMASDER’i ziyaret eden, Sultanbeyli Salıpazarlılar Derneği, Yakakent Büyükkırık Köyü Derneği’nin de katılımıyla düzenlenen ve Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel’in de katılımıyla hemşehri buluşmasında Karapıçak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Samsunlu hemşehrilerimiz İstanbul’da yarım milyonluk bir güç. Bu güç bölünmemeli. Samsunluların %90’a yakını sağ seçmen. Hal böyle olunda sizlere ulaşmak, sizlere ülkenin durumunu ve gerçeklerini anlatmak, aktarmak çok kolay oluyor. Bu birlikteliğimizi hiç kimsenin şahsi, siyasi ve egosuna mahkum edemeyiz. Yanlış anlaşılmaları biz hallederiz. Dargınları barıştırırız. Bunu başaramazsanız bu durum sandığa yansıyor ve 31 Mart’ta yansımış da. Bu kırgınlıkları yok etmek adına 11 Mayıs’tan bugüne söylem ve eylemlerimizle çaba gösterdik ve başarılı da olduğumuzu düşünüyorum.  Seçim konusuna gelirsek itiraz edilen sandıklar bildiğiniz gibi sayıldı. Bu bize gösterdi ki tamamı sayılsa yanlış düzelecekti. Karar verildi seçim yenilendi. Şimdi bize düşen yarım kalan işi tamamlamaktır” dedi.

Samsunlu hemşehrilerle “Hemşehri Hareketi” kapsamında buluşma ve ziyaretlere devam eden Karapıçak ve beraberindeki heyet Sancaktepe’de ki Ladik Tatlıcak Köyü Derneği – TADER’i de ziyaret etti. Ladiklilerin İstanbul’da ikamet ve Ladik ilçe nüfusuna göre İstanbul’da en çok dernekleşmeyi Ladiklilerin yaptığını belitti.

 

Programın devamında Kartal Samsunlular Derneği ve Kartal Cevizli Samsunlular Derneği’ni ziyaret eden Karapıçak buradan Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel düzenlediği federasyon buluşmasına geçti. MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu, Maltepe Samsunlular Derneği, İnşaat ve Ustaları Derneği (Samsunlular) ve Maltepe Yakakent Samsunlular Derneği başkan ve yöneticileriyle Maltepe sahilinde Yalı Cafe Restaurant’da bir araya gelinen geniş katılımlı programda Samsunlu hemşehriler ile 23 Haziran seçimleri gündemiyle toplantı gerçekleştirildi.

Buralarda hemşehrilere hitap eden Karapıçak Samsunluların birçok alanda olduğu gibi siyasette de aktif bir döneme girmiş. Bunun devamı artarak gelmeli. Gençlerin, özellikle eğitimli gençlerin siyaset kurumu içerisinde daha fazla aktif olmaları gerektiğini söyledi. İstanbul’da ki dernekleşme konusuna da değinen Karapıçak “Bazı koltuk çekişmeleri dernekleşmeye zarar vermemeli. Hizmette yarış olacak ise koltuk yarışının öne geçmemesi gerekir. Hal böyle olunca %80-90’ı sağ seçmen olan hemşehriler arasına koltuk kavgaları gidiyor. Sonucu ise küskünlüklere neden oluyor. Buna izin vermeyeceğiz. Kafası karışan hemşehrilerimiz olabilir. Bunları siz ikna edin. Edemezseniz bize iletin biz görüşelim ama bazı hemşehrilerimiz pireye kızıp yorgan yakmış. Şimdi bunu telafi etme şansı doğmuştur.” dedi.

Samsunluluk bilincinin bugün ülkenin ihtiyacı olan milli birliğin tam da ihtiyacı olan kucaklaşma olduğunu belirten Karapıçak “Samsunluluk bilinci ve ruhu 23 Haziran’da İstanbul’da vücut bulmalı” dedi. “Silivri’den Şile’ye kadar 185 dernek, 11 federasyon ve 1 konfederasyon ile buluşma hedefinde olduğumuz gibi nerede Samsunlu hemşehrimiz veya hemşehrilerimiz var atlayıp yanına gidiyor burada olma nedenimizi anlatıyoruz.” diye Karapıçak mitili İstanbul’a attıklarını, bunun sadece bir slogan değil tam anlamı ile bu seçimlere gövdelerini koyduğunu belirtti.

Avcılar Samsunlular Derneği AVSAMDER’i de ziyaret eden Karapıçak buradaki buluşmaya katılan Avcılar kurulu olan Alaçam Derneği ve Esenyurt’tan Terme Kültür Evi Derneği’nin Başkan ve yöneticileri de katıldı.

Karapıçak ve beraberindeki heyet, Esenyurt Kıraç Samsun Çarşamba Samsunlular Derneğinde hemşehriler ile buluştuğu programa MHP 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halil Kaval’da katıldı. Burada hemşehrilere hitap eden Karapıçak “Bizim iki sloganımız var; En az 500 bin fark ve mazbatayı almadan Samsun’a dönmüyoruz. Sabah yola çıkıyor, gecenin en erken 2’sine kadar yorulmadan çalışıyoruz. Beraberimdeki arkadaşlar da yorulmuyorlar çünkü inanıyorlar. Eskiden İstanbul’da neler yaşandığını sizler biliyorsunuz. Kokudan, farelerden geçilmeyen, trafik sorunu keşmekeş olmuş bir şehirde, sorunlarını çözmüş ve çözme yolunda hedefleri olan bir dünya şehri İstanbul’a yolculuğu gözünüzde bir canlandırın. İstanbul’u herkes yönetemez. Burayı yönetmek için bilgi, tecrübe ve sağduyu lazım. Birilerinin hırsızlığına Türkiye Cumhuriyeti devleti, savcıları hakimleri sahip çıktı. 200 sandıkta 15 bin fark olur mu?. Birileri patates soğan üzerinden siyaset yaptı. Şimdi 1 lira 2 lira patates soğan. Bu ülke soğanla patatesle kazanılmadı, kanla kazanıldı. Kimse ucuz siyaset yapmasın. Kişisel küskünlükler, şahsi hatalar siyasete mal edilmemeli. Bu ülke meselesinde herkes eşini dostunu alacak oyunu kullandırtacak. Beka meselesi olmasa Osmanlı yıkılır mıydı?, Menderes asılır mıydı?, Darbeler, muhtıralar olur muydu?, 12 Eylül darbesi yaşanır mıydı? 15 Temmuz darbe girişimi olur muydu?. Demek ki beka sorunu varmış ve halen daha var.” dedi.

Seçim çalışmalarının son güne kadar süreceğini belirten Karapıçak “Mitili İstanbul’a attık. Genel Başkanımızın talimatıyla geldik, inşallah zafer ile de mazbatayı alıp döneceğiz” dedi.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu