Kedi Tırmığı Hastalığına Dikkat! – 8074

Kedi Tırmığı Hastalığına Dikkat!

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Profesör Doktor Seyyal Ak kedi tırmığı hastalığı ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Söz konusu hastalığın pirelerden oluştuğunu, evcil hayvanların zamanı geldiğinde gerekli tedavi ve aşılarının yapılması halinde ortada hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Kedi Tırmığı Hastalığı Nedir!

Kedi tırmığı hastalığı, kedilerin insan vücudundaki tırmaladığı yerlerde küçük bir deri lezyonu halinde başlıyor. İlk başlarda küçük gibi görülen bu hastalık daha sonradan ülsere dönüşebiliyor. Zamanında tedavi olunmadığı durumlarda ise boyun, koltuk altı, kasık bölgelerinde tutulmalar meydana geliyor. Kedi tırmalaması sonrasında görülen bu hastalığa yakalanan insanların bir bölümünde de şiddetli ateş, baş ağrısı, iştahsızlık, halsizlik ve titreme gibi problemlerde görülebiliyor. Evcil hayvanların tedavilerinin zamanında yapılması bakımlarının aksatılmaması durumunda böyle bir problem görülme olasılığı neredeyse en aza iniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Seyyal Ak “Evcil hayvanlarınızın gerekli aşıları, tedavileri ve bakımları veteriner hekimler tarafından yapılacaktır. İnsanları tedirgin eden bu hastalık kedilerde bulunan pirelerden kaynaklanıyor. Ancak gerekli zamanlarda tedavisi yapılırsa bu hastalık riski ortadan tamamen kalkıyor. İnsanlar kendi çocuklarını nasıl belli aralıklarla doktora götürüyorsa, evcil hayvanları da belirli aralıklarla veterinere götürmek zorunda. Veterinerler sizin için gerekli korumayı yapacaktır. Evcil hayvanınız korunduğun da siz de korunmuş olacaksınız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu