Kendisi Hapiste Maaşı Hesapta – 8249

Kendisi Hapiste Maaşı Hesapta

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eski öğrencisi olan eşine ‘cinsel eziyet’ yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan H.V’nin (30) hapiste olmasına rağmen OMÜ yönetimince hakkında işlem yapılmadığı ve maaş kesintisi de olmadığı öne sürüldü. 

OMÜ’de öğrenciyken içeceğine ilaç koyan araştırma görevlisiyle ‘şantajla’ evlendiğini öne süren S.V. (23) isimli genç kadın, ‘cinsel eziyetler sürünce’ şikayetçi oldu ve araştırma görevlisi eşi cezaevine girdi. Olayın ortaya çıkmasıyla OMÜ’yü sarsan olayın ardından ‘OMÜ yönetimini zora sokacak nitelikte’ ikinci bir iddia gündeme geldi. 

MAAŞI ÖDENİYOR

İddiaya göre; bir ayı aşkın süredir ‘eşe şiddet ve eşine cinsel eziyet suçlarından’ cezaevinde olan Araştırma Görevlisi’nin halen maaşının hesabına tam yattığı öne sürülüyor. OMÜ yönetiminin henüz bir işlem yapmadığı da iddialar arasında yer alırken, bu iddia ‘hapisteki Araştırma Görevlisinin’ derslerine girmemesine rağmen nasıl maaş aldığını ya da ne şekilde devamsızlığına göz yumulduğu sorularını da akıllara getiriyor. 

OMÜ’DEKİ İDDİALAR  VE ‘ŞEYH’ GÜNDEMDE 

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde yaşandığı öne sürülen ‘cinsel içerikli skandallar’ iddiasının yankıları 2017 yılında öğrenciyken başına gelenleri ifşa eden Araştırma Görevlisi’nin eşi S.V.’nin (23) anlattıklarıyla duyanları şok etti. İçeceğine ilaç atılarak tecavüze uğradığını ve H.V.’nin tecavüz ettiği anları videoya alması nedeniyle zorla evlendiğini söyleyen genç kadının iddiaları arasında eşinin sürekli taktik aldığı ‘Şeyh rumuzlu’ kişinin de tespitine çalışılıyor. S.V.’nin başka öğrencileri de ‘tuzağa çekilebilir’ iddiası da araştırılıyor. 

S.V.’NİN ANLATTIKLARI DUYANLARI ŞOK ETTİ

Samsun OMÜ’de öğrenciyken içeceğine ilaç  atılarak Araştırma Görevlisi H.V.’nin kendisine tecavüz ettiğini öne süren S.V., o anın görüntülerinin ailesine gösterilmesi korkusuyla H.V. ile evlenmek zorunda kaldığını söylemiş, evlendikten sonra da cinsel eziyetin devam etmesi sonrası Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Adli Tıp Raporu genç kadının iddialarını doğrulayınca H.V. cezaevine girmişti. Boşanma davası açmaya hazırlanan genç kadın, sürekli tehdit edildiğini ve hayati endişesi olduğunu iddia etti.

Tehdit ediliyorum

Araştırma Görevlisi H.V.’nin, kendisine evliyken eziyet içeren yollarla cinsel saldırıda bulunduğunu ceza davası dilekçesinde de anlatan S.V., boşanma davası açıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu