Kingston, DRAM Modülü yatırımında Yüzde 72,17 Pazar Payıyla Yine İlk Sırada! – 7637

Kingston, DRAM Modülü yatırımında Yüzde 72,17 Pazar Payıyla Yine İlk Sırada!

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company Inc., TrendForce’un bir parçası olan DRAMeXchange tarafından hazırlanan sıralamada dünyanın bir numaralı DRAM modülü tedarikçisi olduğunu duyurdu. TrendForce verilerine göre Kingston, yaklaşık %72,17 pazar payıyla sıralamadaki liderliğini korudu. Elde edilen bulgular, Kingston’ın üçüncü taraf DRAM modülü tedarikçileri pazarındaki lider konumunu gösteriyor. Kingston, 2018 için elde ettiği bu birincilikle 16. kez üst üste TrendForce sıralamasının en üstünde yer alıyor.

TrendForce’un raporunda; 2018’in ilk yarısında DRAM tedariğinde peşin fiyatların, kontrat fiyatlarını yüzde 20 aşarak yüksek seviyede kaldığı görülüyor. Raporda, artan stok seviyeleri ve 2018’in ikinci yarısındaki fiyat düşüşlerine rağmen modül üreticilerinin büyük miktarda gelir ve kâr elde ettiği dile getiriliyor. Pazara yön veren önemli trendler arasında çevrimiçi medya yayınlarının artan popülerliği, IoT alanında yaşanan teknolojik gelişmeler, veri merkezi ve bulut bilişim hizmetlerine geçiş yer alıyor.

“Kingston olarak TrendForce’un tahminlerini cömert bulsak da sunulan veriler şirketimizin tüm iş segmentlerindeki büyüme hızıyla uyumlu.” diyen Kingston DRAM İş Birimi Müdürü Mike Mohney, sözlerini şöyle sürdürüyor: “2018’de DRAM, SSD ve gömülü çözümlerin de arasında bulunduğu tüm ürün serilerimiz için toplam 14 trilyon MB’tan fazla bellek üretmeyi başardık. Bu inanılmaz miktar ve TrendForce’un elde ettiği bulgular, şirketimizin sektördeki gücünü, konumunu ve önemini sağlamlaştırıyor.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu