‘Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ canlı yayınla DMAX’te – 6201

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

‘Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ canlı yayınla DMAX’te

Dünyanın en eski spor dallarından biri olan ve 2010 yılında UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne dahil edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri; 658’inci kez Edirne Sarayiçi’ndeki er meydanında efsane karşılaşmalara sahne olacak. Karşılaşmalar bu yıl da ulusal eğlence ve spor kanalı DMAX’te canlı yayınla ekrana gelecek. Bu sayede Orhan Gazi döneminden beri düzenlenen etkinlik daha fazla kesime, kaliteli yayın formatıyla ulaşacak.

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri; her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişiyi ağırlayacak. Geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu’nun yanı sıra bu yıl İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz ve Hüseyin Gümüşalan gibi pek çok iddialı isim de başpehlivanlık kemeri için kıyasıya mücadele verecek.

Uzman yorumcularla, yüksek kalitede yayın

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin sunuculuğunu Güreş Tarihi uzmanları ve spikerleri Gökhan Günaydın, Recep Tosun, Bülent Yağcı ile dövüş sporlarının Türkiye’deki bir numaralı ismi Bilgehan Demir üstlenecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri canlı yayını sırasında ağır çekim ve drone da dahil olmak üzere 12 farklı kamera kullanılacak; ata sporumuz yağlı güreşler daha önce hiç olmadığı kadar heyecan verici bir anlatım ve sunumla ekrana taşınacak. Güreş müsabakalarının yayını boyunca yavaş çekimlerle önemli detaylar tekrar ekrana getirilecek; otoriteler ve uzmanlar bu pozisyonlar hakkında görüşlerini bildirecek.

Güreşleri DMAX’te ekran başında izleyecek milyonlar aynı anda birden çok güreşi takip edebilecek, özel saha içi röportajları ve kamera arkası görüntüleriyle er meydanının tüm heyecanını sahanın içindeymiş gibi yaşayacak.

Edirne’ye de konuk oluyoruz

Kırkpınar’a ev sahipliği yapan Edirne’nin tarihi ve kültürel değerleri de, yayını Türkiye’den ve yurt dışından takip eden tüm izleyicilerle paylaşılacak. DMAX’teki Kırkpınar Yağlı Güreş yayınları boyunca Edirne’nin tarihi mekanları ve şehirle özdeşleşen hikayeleri de gösterilecek. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Türk Psikiyatri Tarihi Müzesi, Eski Ulu Camii, Sarayiçi, adı Edirne’yle anılan zurnacılar ve davulcuların hikayesi, şehrin içinden geçen tarihte birçok olaya tanık olmuş Meriç ve Tuna nehirleri de DMAX’in yapacağı yayınlarda ilginç detaylarla yer alacak.

5 Temmuz Cuma günü güreşlerin resmi açılışı ile başlayacak olan canlı yayınlar, Cumartesi ve Pazar günü başpehlivanlık müsabakaları ile devam edecek. DMAX, Pazar günü gerçekleştirilecek olan 658. Kırkpınar Ağalık İhalesini de canlı yayınla ekranlara getirecek.

Yayın Programı

5 Temmuz Cuma 18:30

658.Kırkpınar Yağlı Güreşleri Açılış Töreni

6 Temmuz Cumartesi 12:30

Birinci Tur Müsabakaları

6 Temmuz Cumartesi 15:00

İkinci Tur Müsabakaları

6 Temmuz Cumartesi 17:00

Üçüncü Tur Müsabakaları

7 Temmuz Pazar 12:30

Çeyrek Final, Ağalık İhalesi ve Yarı Finaller

7 Temmuz Pazar 17.00

Final Müsabakası


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu