KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Her Zaman Yanındayız Dedi – 7990

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Her Zaman Yanındayız Dedi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı olduğun mücadele de Kıbrıs Türk’ü olarak her zaman yanındayız; Türkiye Cumhuriyeti de her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali” İçin geldiği Hatay’ın Altınözü ilçesinde kaymakam Bülent Uygur’u Ersin Tatar makamında ziyaret etti. 

Kaymakamlık önünde başlayan festival için yürüyüşe katılan Ersin Tatar Altınözü ilçesindeki Tokaçlı Mahallesi’nde düzenlenen zeytin hasadına katıldı. Ersin Tatar festivalde bulunan iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Profesör Doktor Canan Karatay ile zeytinyağ içti, zeytin fidesi dikti. 

Daha sonra Altınözü belediyesine ziyarette bulunan Ersin Tatar Belediye Başkanı Rıfat Sarıdan Altınözü ilçesi hakkında bilgi aldı. Ersin Tatar yaptığı açıklamada ilçedeki zeytincilik faaliyetlerinin önemli bir şekilde devam ettiğine, zeytinin sağlık bakımından ise faydalı olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. Zeytin festivali’nde bulunmaktan da ayrıca mutluluk duyduğunu belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden selam getirdiğini söyleyen Ersin Tatar sözüne şöyle devam etti: Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı olduğu mücadelesinde her zaman Kıbrıs Türk’ü olarak her zaman yanınızdayız Türkiye Cumhuriyeti de Kıbrıs Türkü’nün yanında olmuştur dedi. Dolayısıyla birlik ve beraberlik halinde olmalıyız dedi. 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu