Kocaeli Karamürsel İlçesi Gelen Cinsel İstismar Haberi ile Ayakta – 7837

Kocaeli Karamürsel İlçesi Gelen Cinsel İstismar Haberi ile Ayakta

İlçede cinsel istismara uğrayan R.G adına yapılan soruşturmada 11 kişi tutuklandı. Soruşturmaya devam edilmesine bağlı olarak 7 kişiden 5’i daha tutuklandı. Tutuklu sanıklardan birinin bedensel engelli olması dikkat çekici bir unsur olarak görülmüştür. Bedensel engelli şahsın para karşılığında tutuklanan diğer sanıklar tarafından getirildiği bildirildi. 4 Ekim günü gerçekleşen tutuklama kararlarına bağlı olarak vatandaşlar tepki gösterdi. Adliyenin önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

Kız Çocuğunun İfadesi Alındı

R.G. ifadesinde E.C. ile bir süre arkadaşlık yaptığını ve daha sonrasında kendisine alkol, uyuşturucu verdiğini anlattı. buna bağlı olarak kendisinin rızası dışında 3 ay boyunca başka erkeklere para karşılığında birlikte olmasını tembihledi. R.G.’nin korumaya alınmasına ilişkin olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı soruşturmaya dahil oldu. Soruşturma kapsamında toplan 12 kişinin gözaltına alındığı, 11 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Soruşturmanın gerçekleştirildiği saatlerde adliye önünde güvenlik önlemleri artırıldı. İlçe sakinlerinin adliye önünde toplanması polislerin takviye kuvvetlere haber vermesi ile sonuçlandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu