Koronovirüs sebebiyle bu markalar mağazalarını kapattı..! – 8459

Koronovirüs sebebiyle bu markalar mağazalarını kapattı..!

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve insan hayatına etki ettiği kadar ülkelerin ekonomilerine de datbe vuran koronavirüs önlemler aldırmayı sürdürüyor. Buna yönelik olarak müşterileriyle temas kurmak zorunda kalınana giyim ve alışveriş mağazaları hakkında geçici olarak kapatılma kararı verildi.

Boyner ve YKM mağazaları kapandı
Boyner Twitter hesabından yaptığı açıklama ile mağazalarının geçici olarak kapattığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Dünyada ve ülkemizdeki Covid-19 salgını nedeniyle mağazalarımızda konuk ettiğimiz siz değerli müşterilerimizin, tüm çalışanlarımız ile aile ve sevdiklerinin sağlıklarını ve bu konudaki kaygılarını önemsiyoruz. Salgını yavaşlatma sorumluluğumuz çerçevesinde istihdam ve çalışan hakları konusunda her zamanki hassasiyetimizi koruyarak Türkiye’deki tüm Boyner ve YKM mağazalarımızı 19 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak kapatıyoruz.”

Mavi Jeans de aynı kararı aldı
Türkiye’nin en çok tercih edilen markalarından biri olarak dünyanın da ünlü firmaları arasına giren Mavi de mağazalarını kapatma kararı aldı.Binlerce çalışanı bulunan marka, bugünden itibaren internet sitesinden hizmet vereceğini açıkladı. Mavi için çok değerlisiniz başlığı ile yayımlanan duyuruda; ‘Küresel etkisini sürdüren COVID-19 pandemisinde yaşanan kritik süreçte müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını korumak en büyük önceliğimiz.  Bu kapsamda 19.03.2020 tarihinden itibaren, ülke çapındaki Mavi mağazalarının faaliyetine geçici bir süreliğine ara verme ve merkez ofislerimizde uzaktan çalışma modeline geçme kararı aldık. Bu süreç için de her zamanki gibi çalışanlarımızın hakkını korumaya ve yanlarında olmaya büyük özen göstereceğiz’ denildi.

LC Waikiki de mağazalarında kapatma kararı aldı
İnternet sitesinde gösterdiği satış rakamlarıyla alışveriş dünyasına farklılık kazandıran LCW de mağazalarını geçici bir süreliğine kapattığını duyurdu açıklamada; ‘Değerli müşterilerimiz, çalışanlarımızın, sizlerin ve ailelerinizin sağlığı bizim için en öncelikli konudur. İçinde bulunduğumuz bu hassas dönemde, Covid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye’deki tüm mağazalarımızı geçici olarak kapatma kararı almış bulunuyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüs sebebiyle mağazalarını kapatan markalar
Beymen, Kiğılı, Network, Karaca, Vakko, Yargıcı, Marks & Spencer, GAP, Samsonite, İpekyol, Tumi, B&G, Faik Sönmez, Efor, Mudo, Roman, Twigy, Twist, Machka, Avva, Altınyıldız ve Lufian

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu