LGS Örnek Soruları Tartışma Yarattı! – 8008

LGS Örnek Soruları Tartışma Yarattı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yayına sunduğu örnek sorular, metinlerin çok uzun olduğu gerekçesiyle tartışma yarattı. Öğrencilerin çok zorlandığı örnek sorular gündeme geldi ve soruların bu tarzda olmaması gerektiği tartışıldı. Uzmanların yaptığı açıklamada matematiğin daha kapsamlı olup 10 soru arttırılabileceği ve metinlerin daha yalın bir dille oluşturulabileceği söylendi.

Bu kapsamda yayınlanan ilk örnek sorular, paragrafların uzun olması nedeniyle öğrenciler zaman kaygısı çekmeye başladı. Aksi gerçekleşirse öğrenciler matematikten daha da uzaklaşacak ve metinler ağır gelerek zaman kaybettirecek.   MEB 2020 Liselere Geçiş Sınavı’nın 7 Haziran tarihinde yapılacağını duyurduktan sonra örnek sorular yayınladı. Soruların yayınlanmasıyla birlikte hem öğrenciler hem de öğretmenler büyük tepki gösterdi. 

 Aysel Bozan Yılmaz’ın yaptığı habere göre öğrenciler soruların aşırı uzun ver karmaşık olmasından şikayetçi. Uzmanlar ise görüş çerçevesinde ikiye ayrılmış durumda

 

Üsküdar SEV Ortaokulu ve Oğuz Kağan Koleji ve Doğa Koleji’nden gelen açıklamaya göre öğrencilerin matematik sorularında sadece bilgiye dayalı sorular olmaması gerektiğini, yoruma açık soruların da olması gerektiğini dile getirdi. Soruların bu denli zor olması öğrencilerin gözünü korkutmuşa benziyor. Yapılan detaylı incelemeyle bu durumun düzenlenmesini isteyen uzmanlar bu şekilde birçok öğrencinin açıkta kalabileceğini duyurdu.

Eğitimcilerin bir kısmı ise soruların çok uzun olmasından kaynaklı verilen sürenin yeterli olmayacağına parmak bastı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu