Lübnan’da Whatsapp Vergi Şoku! – 7866

Lübnan'da Whatsapp Vergi Şoku!

Lübnan’daki ekonomik krize çare için ilginç vergiler ile muhatap olan Lübnan halkı büyük çaplı protestolara başladı bu protestolara Lübnan polisi müdahale etti. Ateş yakarak protesto eden halk çıkardıkları yangında 2 sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Yakılan ateşin protesto yapılan bölgedeki bir binaya sıçraması sonucu iki yabancı 2 işçini ölmesine sebep oldu. Riyad sulh meydanında toplanan vatandaşlar kötü ekonomiden sorumlu olan yöneticileri istifaya çağırdılar. Sloganlarla yürüyüş yapan halk Lübnan hükümetini sorumlu tutuyor. Halkın zaman zaman çevredeki binalardan ve inşaat halindeki yapıların malzemelerini yakıp trafiği kapatarak yollara barikat kurdular. Sloganlarla devrim diye haykıran halk yenilik istiyor. Lübnan polisinin müdahalesiyle sert oldu. Güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazlar kullanarak eylemcileri dağıttı.

Emniyetin yaptığı açıklamada 40 polisimiz yaralanmıştır. İfade özgürlüğünün başkasının malına zarar vererek olmaması gerektiğini söyleyen emniyet müdürlüğü ifade özgürlüğü anayasal bir haktır bu yasa korunmaktadır barışçıl ve kaosa neden olmamalıdır. Düşünceler başkasının canına ve malına zarar vermemelidir dedi. Lübnan’da tüm eğitim kurumları özel okullar ve üniversiteler bir gün tatil edildi.

Hükümetin kamu borcu 86 milyar dolara ulaşması sık sık sokak eylemlerine maruz kalması ülkeyi büyük sıkıntılara sokmaktadır. Lübnan halkı vergi yükünün ağırlığından şikayet ettiği  için sokaklara dökülüyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu