Marmaris, Thomas Cook Şokunu Atlatıyor – 7882

Marmaris, Thomas Cook Şokunu Atlatıyor

Muğla’nın turizm yönünden önemli ilçelerinden biri olan Marmaris’te, Belediye Meclisi’ndeki bütçeye ilişkin görüşme ve tartışmalardan önce, dev İngiliz tur firması Thomas Cook’un iflas edişi ve bu durumun ilçe ekonomisine etkileri konuşuldu ve tartışıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İngiliz devinin iflasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, bu iflas sonucu meydana gelen çeşitli durumların etkilerini yurt dışı ile gerçekleştirdikleri birtakım görüşmelerle silmeyi başardıklarını aktardı. Oktay, İngiltere merkezli pek çok tur firmasıyla görüşmeler yaptıklarını, bu görüşmelerden çoğunun oldukça iyi geçtiğini belirtti.

Seyahat firmalarından biri ile yaptığı görüşmenin yansımasını aktaran Oktay, gelecek yıl için turist sayısı bakımından 130 binlik bir sayısal yükselişin söz konusu olacağını dile getirdi. Oktay, bu sayıyı daha yüksek bir hâle getirmek için görüşmeleri sürdürdüklerini paylaştı.

Bir havayolu firması ile görüştüklerini ve bu firmanın İngiltere’nin altı şehrinden Dalaman’a doğrudan uçuş yapmak amacıyla başvuruda bulunduğunu söyleyen Oktay, bu görüşmelerle gelecekte belirebilecek kayıpları telafi etmeye çalıştıklarının altını çizdi. Belediye Başkanı, yurt dışındaki firmalarla yaptıkları konuşmalar doğrultusunda, Thomas Cook’un iflasının kötü etkilerini silecek, o açığı kapatabilecek hamleler yaptıklarını cümlelerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu