Mars’ta Su Gölü Bulundu ve Yaşam Olasılığı Yükseldi – 7995

Mars’ta Su Gölü Bulundu ve Yaşam Olasılığı Yükseldi

Dünya tarihinde ilk kez, Mars’ta büyük bir göl bulunduğu açıklandı. Bilim insanlarının açıklamalarında, Mars’ta buzdan yüzeyin altında yer alan, yüzölçümü geniş sayılabilecek bir göl keşfedildiği aktarıldı. Bu önemli keşfin mimarlarından biri olan Dr. Sebastian Lauro, gölün bulunuşuyla Mars’taki hayat olasılığında belirgin bir yükseliş meydana geldiğini paylaştı. Birtakım başka göl ve benzeri yapıların da bulunabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

İtalyan bilim insanları yaptıkları yeni çalışmayla, yıllardır Mars’ta hayat olup olmadığıyla ilgili tartışmalarda bulunan bilim kamuoyunda heyecan yarattı. Avrupa Uzay Ajansı’na ait Marsis isimli radarı kullanmak yoluyla keşfe erişen bilim insanları, Mars’ta buz görünümlü yüzey tabakasının altında bir gölün bulunduğunu tespit etti. Bu göl, dünyamızdan uzaklığı yaklaşık 55 milyon kilometre olan Mars’ta bugüne değin keşfedilmiş en büyük sıvı kütle oldu.

Lauro, keşiflerinin öneminin kanıtlanamamış bir hipotezi kanıtlamalarından ileri geldiğini vurgularken, 6 yıldan bu yana Marsis radarı üzerinden ulaşan bilgiler üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve nihayet bu gerçeğe eriştiklerini bildirdi. Suyun bulunuşunun hayatın bulunuşuyla bağlantılı olduğunu ifade eden Lauro, çalışmalarının bu bağlamda oldukça heyecan uyandırıcı olduğunu paylaştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu