MEB 2019-2020 Ara Tatil Takvimi – 7954

MEB 2019-2020 Ara Tatil Takvimi

Ekim ayının sonlarına doğru yaklaşırken öğrencilerin ve velilerin ara tatil ve sömestre tatili ne zaman diye araştırmaları başladı. MEB bu sene ilk defa uygulanacak olan tatil sistemini açıklamıştı. Bu sisteme göre sende iki defa (yaz ve sömestr) olan tatil sayısını dörde yükseltildi. Sömestr tatilinden önce olacak tatilin ne zaman olacağıyla ilgili öğrenci, aileler ve öğretmenler bilgi edinmeye çalışıyorlar. Herkes merak içinde araştırmalarda bulunurken Milli Eğitim Müdürlüğünden 2019-2020 ara tatille ilgili tarih açıklandı

 Öğrenci ve öğretmenlerin performans ve adaptasyonlarının artması için uygulanacak sistemde ilk tatil için geri sayım başladı. Sömestr tatilinden önceki ilk ara tatil 18 Kasım’da başlayarak 22 Kasım’da sona erecek. Hafta sonu tatilleriyle birlikte dokuz gün olan tatil dönüşünde öğrenci ve öğretmenlerin performanslarında artış bekleniyor. Bu sene ilk defa uygulanacak olan programda motivasyon ve eğitim seviyesinde oldukça yüksek bir artış beklenmekte. 

Ara tatilden sonra 25 Kasım da öğrenciler ve öğretmenler derse başlayacaklar 

Ara tatilden sonra 25 Kasım da başlayacak dönem 20 ocakta bitecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada sömestr tatilinin de 20-31 Ocak arasında olacağı açıklandı. 16 gün sürecek olan sömestr tatilinden sonra 31 Ocak’ta ikinci dönem eğitim öğretim yılı başlayacak. İkinci dönemde olacak olan ara tatilin 6 Nisan da başlayacağı açıklandı. 6 Nisan’da başlayan tatil 10 Nisan da sona erecek. İkinci ara tatilden sonra eğitim 13 Nisan da başlayacak. Senenin son ve en uzun tatili olan yaz tatilinin ise 19 Haziran 2020 tarihinde başlaması bekleniyor. Bu sistem ile bu seneyi tamamlamayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilini de 11 hafta olarak belirledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu