MEB rehberlik ve araştırma merkezlerini güçlendiriyor – 8061

MEB rehberlik ve araştırma merkezlerini güçlendiriyor

MEB rehberlik ve araştırma merkezlerini (RAM) güçlendirerek, özellikle dezavantajlı konumda bulunan öğrenciler için verilen eğitim hizmetlerinin daha da nitelikli hale gelmesini sağlıyor.

UNICEF – MEB İşbirliği ile Yürütülüyor

Rehber ve araştırma merkezlerinin güçlendirmesine yönelik yapılan çalışmalar, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olarak yürütülüyor. 3 milyon liralık bütçeyle yürütülen çalışmalar kapsamında, hayata geçirilen projeler için sona gelindiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olan Mahmut Özer yaptığı açıklama da Türkiye genelinde 242 RAM (rehberlik ve araştırma merkezi) sayısının, önümüzdeki yıllarda biraz daha artırılacağı ve sunulan hizmetin daha da nitelikli hale getirileceği bildirildi.

Özel eğitim öğretmenleri ve rehberlik öğretmenlerinin görevli olduğu RAM projesi kapsamında, her yıl daha fazla aileye ulaşarak eğitimlerin daha hızlı ve yeterli seviyede yapılması planlanıyor.

732 Rehber Öğretmene Eğitim Verildi

Proje kapsamında RAM projesinde görev alacak toplam 732 rehber öğretmenine ise, görevleriyle ilgili detaylı eğitimler verildi. Bunun yanı sıra projeye, 151 kişilik Suriyeli eğitici de gönüllü olarak destek verdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu