Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattında Son Aşamaya Gelindi – 8032

Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattında Son Aşamaya Gelindi

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a kadar giden ikinci bölümünde de tünel yapma faaliyeti tamamlanmış oldu. 6 Kasım Çarşamba tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla bir tören yapılacak. 8 ilçeyi birden birbirine bağlayacak olan hattın Mecidiyeköy Mahmutbey arasında yer alan 15 istasyonunun, önümüzdeki senenin ilk aylarında hizmete açılması hedefleniyor.

1 Milyon Yolcu Taşıma Kapasitesi Hedefleniyor

Son teknolojinin ve tam otomatik olan, sürücüsü bulunmayacak şekilde inşa edilen metro, 24,5 km uzunluğuna sahip ve 19 istasyondan meydana geliyor. Bir saat içerisinde tek yönde 70 bin yolcu taşıma özelliğine sahip hattın bütününün hizmete açılması ile günlük olarak bir milyon yolcu taşınacağı tahmin ediliyor.

8 İlçe İçin Bağlantı Sağlanıyor

Raylı sistem hattı, Avrupa Yakası’nda bulunan ve yerleşim yeri olarak kalabalık nüfusa sahip Beyoğlu- Beşiktaş- Şişli- Kağıthane- Eyüp- Gaziosmanpaşa- Esenler – Bağcılar’ı (8 ilçe) ilçelerini birbirine bağlamış olacak. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey (M7) Metro Hattı, 5 ayrı konumda ve diğer raylı sistemler ile entegreli olarak çalışacak. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu