Mide Yanmasına Sebep Olan Yiyecekler! – 7998

Mide Yanmasına Sebep Olan Yiyecekler!

Özellikle baharatlı, acı, aşırı tuzlu besinlerin tüketilmesiyle birlikte mide de zaman zaman yanma hissiyatı olabiliyor. Mide yanmasını genellikle göğüs altındaki bölgenin ağrıması ve bir tür yanma hissinin olması şeklinden tanımlıyorlar. Bazı besinlerin mide yanması durumunu daha da çok tetiklediğini görebiliyoruz.

 Yapılan bazı diyet vb. uygulamalarla da ekşime yaşayabilen mideye bir başka yanma hissi veren sebep ise yemek borusuna kaçan yiyeceklerdir. Bunlarda bölgede gaz oluşturarak mide çeperinde yanma hissi oluşturur. Derlediğimiz bu haberimizde sizlere mide yanmasına sebep olan yiyecekleri sunduk.

Nane

Nane her ne kadar midenin rahatlamasına ve sindirmesine yardımcı olsa da gereğinden fazla kullanılan nane midedeki reflü asitini çoğaltarak mide de yanma hissiyatı oluşturabilen bir besindir.

Narenciye Suyu

Narenciye suyu tüketimiyle de mide ekşimesi belirtilerine rastlanmıştır. Yapılan bir çalışmada 387 kişiye içirilen portakal suyunun ardından %67’lik kısmın mide yanması yaşadığı gözlemlenmiştir.

Çikolata

Çikolata da maalesef bu yiyecekler arasında. Çoğu insanın hayır diyemeyeceği çikolata yüksek yağ içeren bir besin olduğundan dolayı mide girişini gevşeterek yiyeceklerin yemek borusuna kaçmasını sağladığı için mide yanmasına sebep oluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu