Milletvekili Köktaş’tan 15 Temmuz Mesajı – 6439

Milletvekili Köktaş'tan 15 Temmuz Mesajı

Milletvekili Köktaş; Aziz milletin ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi: “Kendi menfaatleri uğruna ülkemizin birlik ve beraberliğini,  aziz milletimizin devletini, bayrağını, demokrasini, özgürlüklerini adeta elinden almak üzere geleceğine kast eden hain FETÖ terör örgütünün asker kılığındaki teröristlerin darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen bizim o kararlık geceye dair acılarımız hala sıcaklığını koruyor. 
Şehitlerimiz ve binlerce gazi verdiğimiz o gecenin acısını, tahribatını hala yüreğimizde hissediyoruz. 

Binlerce yıllık kadim Türk tarihinin en alçak darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde, ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarıyla meydanlara inen; tankların, tüfeklerin üzerine korkusuzca yürüyen aziz milletimiz tarafından bertaraf edilmiş, karanlık gecemiz aydınlık sabaha çevrilmiştir.

15 Temmuz gecesi öncelikli hedeflerden anlaşılmaktadır ki, hedef sadece millettir ve onun iradesidir. Aziz milletimiz,  istiklâline ve mevcudiyetine yönelik saldırıların belki de en alçakça olanına 15 Temmuz 2016 gecesi maruz kalmış; binlerce yıldır olduğu gibi cesareti, feraseti, birlik ve beraberliğiyle, sabaha kadar okunan salalar, getirilen tekbirler, dünyanın dört bir tarafından milletimizin selameti için el açıp yalvaran mümin kardeşlerimizin dualarıyla bu girişim akamete uğratılmıştır.

15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. Bu anlamda 15 Temmuz’un unutulmasına, unutturulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. 

15 Temmuz gecesi nasıl,  gelecek nesillerin rahat uyuması, istiklalimiz, istikbalimiz için Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda milletimizle birlikte demokrasi nöbetleri tuttuysak yine aynı inanç ve ruh ile o gece nöbette olacağız.  

Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin. 

Bizler daha güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken; demokrasi zaferinin yıldönümünde o gece sokağa çıkmış, meydanlara inmiş bu ihanet çetesine karşı durmuş bütün vatandaşlarımıza, bu kahramanlık destanına ortak oldukları ve ülkelerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyor, hainlere karşı gözünü kırpmadan vatanı ve milleti için canını veren tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Allah milletimize ve devletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu