Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim verdi! – 8093

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim verdi!

Bakan Selçuk,ilk başta  kendimizi ve daha sonra çocukları tanımak gerekli.çocuklara hep aynı bilgiyi vermek yerine  yeteneklerine ve becerilerine göre bilgiler vermek ve bu yönde çalışma yapmak gerekli dedi.

Bakan Ziya Selçuk Ankara’da bir lisede okul öncesi ve sınıf öğretmenleri için mesleki gelişim konulu bir ders verdi. Ziya Selçuk daha önce psikolojik danışmanlık ile rehber öğretmenliği yaptığını söyleyerek bir süredir üniversitelerde bu alanlarla ile ilgili çalışmalar sürdüğünü anlattı.

Her talebenin ilgi alanlarını bilgi ve becerilerinin farkına varmasın önemli olduğunu söyleyen milli Eğitim Bakanı Selçuk,şu şekilde konuşmasına devam etti.Her ögrenciyi aynı bilgi birikimiyle donatmak yerine kim neye meraklıyısa,neyi seviyorsa ve hangi konuda yetenekliyse ona gere bilgi ve ders vermeliyiz diye konuşmasına devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çocukları analiz etmek için hangi çalışmalar içindesiniz diye öğretmenlere bir soru yönlendirdi. Öğretmenlerden biri bu soruya şu şekilde bir cevap verdi: sınıfta herhangi bir olay yaşadığında nasıl tavır alacaklarına bakıyorum ve sonra her öğrencinin farklı sekilde tavır aldığını görüyorum. Fakat her ne kadar bunu gözlemlemiş olsanda insanları tanımak bir süreç alıyor ama gördüklerimi de her zaman not ediyorum diye cevap verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu