Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Açıklama: Öğrenci Karneleri Değişiyor Mu? – 7978

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açıklama: Öğrenci Karneleri Değişiyor Mu?

Milli eğitim Bakanlığı, öğrenci karneleri değişimi için çalışmaların inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yeni öğrenci karneleri sistemi 2019-2020 eğitim öğretim yılını kapsayacak.

Milli eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre medyada gündeme gelen ”öğrenci karneleri değişiyor” başlıklı haberin bu yıl ki eğitim öğretim yılını kapsamamaktadır. MEB, ‘Düşünülen proje henüz inceleme ve değerlendirme aşamasındadır” dedi.

İddia Edilen Yeni Öğrenci Sistemi Karnelerinde Neler Olacak?

Önümüzdeki yıllarda hayata geçecek olan yeni karne sisteminde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 1 yıllık gelişim süreçleri yer alacaktır. Bu karneye göre veliler, öğrencilerin dönem içerisinde ne yapıp ne yapmadığını detaylı bir şekilde görebileceği iddia edildi. Mevcut olarak kullandığımız karneler tek sayfa halinde sadece not bilgisinin yer alıyor. Ancak gerçekleşmesi düşünülen yeni karnelerin tek sayfa olmayacağı ve sadece not değerlendirilmesinin yer almayacağı düşünülmektedir.

Yeni karnelerde öğrencilerin; ezber seviyesi, derse katılma isteği ve oranı, sınıftaki uyumu, okuma alışkanlığı ve okuduğunu anlama gibi değerlendirmeler yer alacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu