Murzioğlu’ndan 19 Mayıs kutlama mesajı – 5378

Murzioğlu’ndan 19 Mayıs kutlama mesajı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs 1919 tarihinin, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirten Murzioğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan eden aziz milletimiz, bugün tarihindeki şanlı sayfalardan birisinin daha yıl dönümünü yaşamaktadır. Milli mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. Yıldönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir” diye konuştu. 

Murzioğlu: “Gençlerimize inancımız tam”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs gününü gençlere armağan etmesinin ayrı bir anlamı ve değeri olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşması, Cumhuriyetimizin ve inkılapların korunması ve savunulması görevini Atatürk, “Gençliğe Hitabe” başta olmak üzere birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacağına ve emanet ettiği değerlere sahip çıkacağına dair  inancımız sonsuzdur. Biz de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere duyduğu güveni, inancı aynen taşıyoruz. En ufak bir şüphemiz yoktur ki; gençlerimiz bu ülkeye daha da güzel bir yarın kuracaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu