Murzioğlu’ndan Öğretmenler Günü mesajı – 8134

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Murzioğlu’ndan Öğretmenler Günü mesajı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Murzioğlu, “Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir” dedi. Öğretmenlerin, milletin geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynadığının altını çizen Murzioğlu, “Hayatın bütün zorluklarına ve büyük sorumluluklara rağmen öğretmenlerimizin büyük bir özveri ile genç neslin yetişmesinde en kalıcı ve ciddi katkıyı vermeye devam ediyor olmaları, geleceğimiz açısından en büyük güvencemizdir. Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu doğrultuda çalışan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız” dedi.
“Aydınlık yarınlara öğretmenler taşıyacak”

Mesajında, eğitim alanına yapılacak her katkının ülkenin geleceğine yapıldığını söyleyen Başkan Murzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerek kültürümüzde, gerekse sosyal yaşamımızda çok büyük saygı ve sevgi duyduğumuz öğretmenlerimiz, hepimizin başının tacıdır. Öğretmenlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘yeni neslin kendi eserleri olacağının’ idrakindedirler. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu bilinçle eğitimin her kademesinde elimizden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymaya gayret etmekteyiz. Biliyoruz ki; bizi aydınlık yarınlara ancak çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlayacak öğretmenlerimiz taşıyacaktır. Bu vesileyle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu