Mutabakat Sonrasında Yapılan Anlaşma ile İlgili Fransa’dan Çarpıcı Açıklamalar Geldi – 7863

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Mutabakat Sonrasında Yapılan Anlaşma ile İlgili Fransa'dan Çarpıcı Açıklamalar Geldi

ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşma sonrasında açıklamalar geliyor. Türkiye’nin Suriye sınırına karşı yaptığı harekâta ilişkin olarak Fransa’dan açıklamalar geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan açıklama geldi.

Türkiye’nin düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekâtı hakkında Fransa Cumhurbaşkanı “IŞİD’in yeniden bir oluşuma girmesinin bütün suçlaması Türkiye olduğunu bütün dünyanın bilmesi gerekiyor” diye belirtti. Genel olarak Fransa’dan böyle bir açıklamaların gelmesi durumunda ABD’den destek haberleri gelmeye başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda belirtilen durum “PKK-PYD’nin 120 saat içerisinde Suriye’nin 32 km güneyine çekilmesi bekleniyor. 120 saat sonrasında Barış Pınarı Harekâtı hakkında bilgilendirilme yapılacaktır.”

 

PKK-PYD 120 Saat İçerisinde Geri Çekilecek

ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmada kırmızıçizgi olarak belirtilen durum “120 saat içerisinde teröristlerin geri çekilmesi söz konusu olacaktır” olarak belirtildi. Türkiye bu durumu yakından takip edecek ve 120 saat sonrasında harekât hakkında bilgi verilecek.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu