NATO Genel Sekreteri’nden Türkiye Lehine Açıklama: Hiçbir NATO Ülkesi Türkiye Kadar Terör Eylemi Yaşamadı – 8027

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye Lehine Açıklama: Hiçbir NATO Ülkesi Türkiye Kadar Terör Eylemi Yaşamadı

NATO Genel Sekreteri olarak görev yapan Stoltenberg, hiçbir NATO ülkesinin Türkiye kadar terör saldırısı ve eylemi yaşamadığını ifade etti. Ünlü bir haber şirketine röportaj veren Stoltenberg, yaptığı açıklamada: Suriye’nin kuzeyinde yaşanan durumun etkisinin azalmaya başladığını ve bu durumun siyasi bir çözüm için mücadeleyi de beraber getirebileceği ihtimal dâhilinde dedi.

Stoltenberg: “DEAŞ’a karşı verilen mücadeleyi göz ardı edemeyiz. Sözde kurulan hilafetin tam anlamıyla yıkılmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir faydası oldu. Hiçbir müttefikimiz Türkiye kadar Suriyeli mülteciyi kabul etmedi. Türkiye 3.6 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci aldı ve NATO ülkelerinden hiçbirisi Türkiye kadar terör saldırısı yaşamadı” sözlerini kullandı.

Bütün Dünyanın Suriye’deki Durumun Sona Ermesi İçin Elini Taşın Altına Koyması Gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya savunma Bakanı olarak görev yapan Annegret Karrenbauer Suriye’nin kuzeyinde Uluslararası bir güvenli bölge oluşturulması önerisinde bulunmuştu. Bunun üzerine Stoltenberg: “Bu öneriyi memnuniyetle karşılıyoruz fakat bu konuda tüm dünya ülkelerinin Suriye’deki savaşın sona ermesi için elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için asker göndermenin kolay olmadığını vurgulayan Stoltenberg, yapılan önerinin uygulamaya geçmesi için henüz çok erken olduğunu belirtti. Ayrıca Stoltenberg NATO kuruluşunun, NATO’ya üye olan ülkelerin düşüncelerini rahat ve açık bir şekilde paylaşabildiği bir platform olduğunu da konuşmasına ekledi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu