Obeziteye Karşı Kombine Mikrobiyota Tedavisi – 7812

Obeziteye Karşı Kombine Mikrobiyota Tedavisi

Çağımızın hastalığı obeziteye karışı vücuttaki fazla yağdan sağlıklı bir şekilde kurtulmanın yeni yöntem  ‘mikrobiyota kombine tedavi’ yöntemi kullanılarak faydalı bakteriler bağışıklık ve sindirim sisteminde artırılması ve vücuttaki fazla yağın sağlıklı olarak yakılması hedefleniyor.

obeziteye karşı sağlıklı kilo kontrolü sağlayabilmek için diyet, fitoterapi ve elektro akupunktur dan oluşan kombine tedavi yöntemi kullanılarak sağlıklı kilo verme sağlanıyor.

Kadın Sağlığı Derneği Başkanı, akupunktur ve fitoterapi uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi ile obezitenin en büyük sağlık problemleri arasında yer almaya başladığını söyledi.

Bilimsel araştırmalar ışığında özellikle çocukluk çağı obezitesinin bağırsak florasında yaralı mikrobiyota’ların gelişmemesinden kaynaklandığını dile getirdi.

BUYRUKÇU, yapılan araştırmalarda mikro biyata gelişiminin bağışıklık ve sindirim sistemi üzerinde etkili olduğu ispatlanmıştır. bu sebeb ile diyet yaparak kilo veren kişilerde diyeti bıraktıktan sonra kilo alıyorsa mikrobiyotasına bakılması gerekli diye söyledi.

mikrobiyotanın önemini şöyle aktarmamız daha açıklayıcı olur. Bağırsak duvarında yaklaşık bin 150 tür canlı yaşar bunların bazıları faydalı bazıları zararlı bakteriler olduğunu düşünün bağırsak florası görevini düzenli yapabilmesi için mikrobiyotanın yararlı yönde değiştirilmelidir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu