Öğretmen Eğitimleri İçin İşbirliği – 7972

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Öğretmen Eğitimleri İçin İşbirliği

Öğretmenlerin akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı. MEB ile Ankara üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü, öğretmenlerin mesleki, akademik ve kişisel gelişimleri desteklenme amacıyla düzenlendi.

Genel Müdür Adnan Boyacı, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin 2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimdeki reformların hayata geçirilmesinde önemli olduğunu söyledi. Boyacı, tüm katkı sağlayanların eğitimin daha iyi bir noktalara gelmesi için katkıda bulunduklarını ifade etti. Boyacı, eğitimdeki reformların gerçekleştirilmesi amacıyla Özel sektör temsilcileri, uluslararası kurumlar ve üniversiteler gibi birçok işbirliğinin yapıldığını anlattı.

Boyacı, öğretmenlerin alacağı mesleki eğitimi 2 kısımda ele alınacağını belirtti. Bu eğitimin birinci bölümünde teknolojide son olanaklar, yeni üretim yöntemleri ve teknikleri, 21. yüzyıl becerileri ve güncel gelişmeler yer almaktadır. Amacın öğretmenlerin deneyimleriyle yeniden Çağdaş bilimsel bilgiyi inşa etmek ve bu çerçevede mesleki gelişim programları açmaktır, dedi.

İmzalanan protokol çerçevesinde sempozyum, yarışma ve bilim kampları düzenlenecek. Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görevde bulunan öğretmenlerin kişisel gelişimlerine ve mesleklerine katkı sağlaması düşünülüyor. Eğitimde drama, etik, felsefe eğitimi, düşünme ve rehberlik gibi alanlardaki gelişmeler ve yeni uygulamalar hakkında bilgi ve becerilerini geliştirme, araştırma, proje yapma ve yürütmeye yönelik yeteneklerinin ortaya çıkarılması planlanmaktadır. Buna yönelik olarak öğretmenlere mesleki gelişimlerine destek amacıyla panel, kongre, bilim kampı, seminer, sempozyum, yarışma ve etkinlik gibi projeler düzenlenecek. Aynı zamanda öğretmenler için yüz yüze uygulamalı ve uzaktan eğitim programları da hazırlanacaktır.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu