OKE’den Çay BES’teki Yangınla İlgili Açıklama – 10591

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

OKE'den Çay BES'teki Yangınla İlgili Açıklama

Oltan Köleoğlu Enerji’nin Afyon’da bulunan Biyokütle Enerji Santrali’nin depolama alanında çıkan yangın 11 saatte kontrol altına alınabildi. 30 bin ton hammadde yandı. Şirket, yangınla ilgili açıklama yaptı

 

 

Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde faaliyet gösteren Biyokütle Enerji Santrali’nde yangın çıktı. Tesisin cüruf diye adlandırılan katı atıklardan, ağaç kökleri, mısır sapları ve yanıcı bitkisel atıkların bulunduğu alanda 3 numaralı sahada çıkan yangın rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyerek, yaklaşık 80 bin metrekarelik alana yayıldı.

 

30 BİN TON ÜRÜN ZARAR GÖRDÜ

 

Çay, Bolvadin, Sultandağı ve belde belediyelerin itfaiye ekipleri ile Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri olay yerine sevk edildi. İş makinelerinin de desteği ile dün saat 18.00’da başlayan yangın sabaha karşı 05.00’da, 11 saatin sonunda kontrol altına alınabildi. Yaklaşık 30 bin ton ürünün zarar gördüğü öğrenilen yangında ekonomik kaybın ise yaklaşık 4.5 milyon TL olduğu kaydedildi. Oltan Köleoğlu Enerji şirketi de yangın olayıyla ilgili açıklama yayınladı. Jandarma ve olay yeri inceleme ekiplerinin yangının çıktığı 4 farklı bölgede çalışma başlattığını kaydeden OKE; açıklamasında can kaybı yaşanmadığını ve tesisin zarar görmediği belirtti.

 

4 FARKLI NOKTADA ÇIKTI

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde bulunan Biyokütle Tesisimizde dün akşam saatlerinde çıkan yangın, tarımsal atık olarak değerlendirdiğimiz ağaç köklerinin, odun ve tomrukların depolandığı alanda başlamıştır. Yangın, yanma ihtimali oldukça düşük olan, toprağı yoğun ve nem oranı yüksek ağaç köklerinin olduğu alanda ve 4 farklı noktada aynı anda çıkmıştır. Jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri yangının çıkış nedenini incelenmeye devam etmektedirler. Herhangi bir can kaybının olmadığı yangında olağanüstü yangın sistemlerine sahip olmamız yangını 2 saat içinde kontrol altına almamızı sağlamış olup, tesise sıçrama olmamıştır.

 

 YÖRE HALKINA TEŞEKKÜR

 

Yangının kontrol altına alınmasında büyük bir fedakarlıkla çalışan, bizlere yıllardır ürünlerini veren yöre halkına, çiftçilerimize, devletimize, yerel yönetimlerimize, tedarikçilerimize ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkürler. Konuya ilişkin süreci önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtiriz.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu