OKE’nin 2. santrali Afyon’da faaliyette – 8310

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

OKE'nin 2. santrali Afyon'da faaliyette

Çarşamba’da santral inşaatına devam eden Oltan Köleoğlu Enerji, Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santralini devreye aldı. Afyon Eber’deki santral, Ocak ayından itibaren enerji üretmeye başladı

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde biyokütle enerji santrali kurma çalışmalarına devam eden Oltan Köleoğlu Enerji, Afyon’daki aynı özelliklere sahip santralini devreye aldı.

Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santrali olan 27 MW kapasiteli Afyon Eber Elektrik Santrali, Ocak ayından itibaren elektrik satışına başladı. 27 MW kapasiteli enerji tesisinin yılda ortalama 260 bin ton zirai atığı bertaraf ederek, 202.500.000 kwh/yıl yenilenebilir enerji üretmesi bekleniyor.

2. SANTRALİ DEVREDE 

Afyon Eber’deki biyokütle enerji santralinin yatırımcısı olan Oltan Köleoğlu Enerji, bir yandan da Çarşamba’daki santral inşaatına devam ediyor. Çorum’un Mecitözü İlçesi’ndeki 5 MW’lik santral enerji üretmeye devam ederken, Oltan Köleoğlu Enerji’nin Trabzon’un Arsin İlçesi’nde de 20MW’lik BES’i proje aşamasında bulunuyor.

 

N. Alper CABBAR


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu