OMÜ SMYO’da Öğrenciler İsyanda – 10086

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

OMÜ SMYO'da Öğrenciler İsyanda

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne(OMÜ) bağlı Samsun Meslek Yüksek Okulu’nun(SMYO)  Bilgisayar Programcılığı bölümünde ikinci öğretim gören öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine yönelik tavır ve notları karşısında adeta isyan etti. Korona virüs nedeniyle anlatılmayan derslerden sorumlu tutulduklarını, verdikleri ödevlerde yazının kayması, fotoğrafın net olmaması gibi nedenlerden not kırıldığını ileri süren öğrenciler, hiçbir öğrencinin tam not alamadığını da iddia etti. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR 

İnternet ortamında change.org adlı imza portalında imza kampanyası başlatan öğrenciler, yayınladıkları bildiride, ” Gerek ders işleyiş şekli, gerek verilen eğitimin değerlendirme şeklinin doğru ve adil olmadığını ve öğrenciler olarak hocamızın bize mobbing uyguladığını düşünüyoruz. Hangi şartlarda ve hangi yöntemlerle projelerimizin, ödevlerimizin değerlendirildiğini bilmiyoruz ve bu konu hakkında da bilgi sahibi değiliz. Bilgisayar programcılığı programı ikinci öğretim öğrencileri olarak projelerimizin hocamızın derslerinin başka bir öğretmen tarafından değerlendirilmesini istiyoruz “ifadelerini kullandı. 

CİMER’E ŞİKAYET YAĞMURU 

SMYO’da çok sayıda öğrenci ise konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdı. Öğrenciler şikayetlerinde öğretmenlerinin değiştirilmesini talep etti, maruz kaldıkları mobbingin psikolojilerini alt üst ettiklerini öne sürdü. 

Öğrenciler, SMYO öğrencileri, kendilerine mobbing uyguladıklarını öne sürdükleri öğretmen hakkında CİMER’e şikayette bulundu. Öğrenciler ayrıca internet ortamında imza kampanyası başlattı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu