Ortak Kart Dile Dijital Tarımda – 6823

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Ortak Kart Dile Dijital Tarımda

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:
“PTT, Tarım Kart sayesinde çiftçilerimize ileri teknolojiyle hizmet verecek.”

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz:
“Değişen çağın ve buna bağlı dijitalleşen ortamın avantajlarını çiftçimizin hayatını kolaylaştırmak için kullanıyoruz.”

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Tarım Kredi Kooperatifleri ile birlikte hayata geçirdiği Tarım Kart (Ortak Kart) hizmetini Trabzon’da tanıttı. Tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz katıldı.

179 yıldır Türkiye’nin her bölgesinde kargo, lojistik, sigorta ve bankacılık alanlarında hizmet veren PTT AŞ, Tarım Kart hizmeti ile çiftçinin hayatını kolaylaştırıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilere kullandırdığı ayni ve nakdi krediler PTT Pos uygulaması ile onaylanacak, nakdi krediler PTT Ortak Kartlara yatırılacak ve borç tahsilatları PTT iş yerlerinden daha hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapılabilecek.

Proje ile ayni ve nakdi kredi onaylarındaki senet süreçlerinin PTT’nin sağladığı pratik çözümlerle ortadan kalkacağını ve teknoloji ile tarımın buluşacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, “Tarımla teknolojiyi ne kadar çok buluşturursak, üreticimizin önündeki engelleri kaldırıp yükünü hafifletirsek o kadar çok milletimize ve istikbalimize hizmet etmiş oluruz. İşte bu kapsamda yaklaşık 1 yıl önce PTT ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, imzaladığı işbirliği protokolü ile Tarım Kartı hayata geçirmeye karar verdi. Amaç elbette üretime katkı sunmak” dedi.

Çiftçinin hayatını kolaylaştırmak için hayata geçirilen proje kapsamında PTTBank’un çalışmalarını tamamlandığını belirten Turhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarım Kartla nihai amacımız yüzlerin gülmesidir. PTT gerek gün geçtikçe genişleyen faaliyet sahasıyla, gerek ülkemizin dört bir yanına hizmet götüren yaygın teşkilat ağıyla, gerekse son dönemde ARGE ve inovasyona yaptığı atılımlarla ülkemiz istikbali için çalışan kurumların başında geliyor. Diğer yandan da kamu ve kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri yaparken diğer yandan da toplumun her kesiminin talep ve beklendiklerine göre pratik çözümler üretmeye çalışıyor. Dijital dönüşüm süreciyle ürün ve hizmetlerini çağın gereklerine göre yenileyen PTT, bugün mesai yükünü azaltan, kaynak israfını önleyen, işlem süreçlerini hızlandıran ürün ve hizmetleriyle kurumlara sürat, kalite ve verimlilik getirmeye çalışıyor. Elbette tüm bunlardan çiftlilerimiz de istifade etsin istiyoruz. İşte Tarım Kart ile bu mümkün olacak.”

Tarım Kart projesi ile çiftçinin gelirini artırarak ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaklarını kaydeden PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, “550 bin çiftçimizin faydalanacağı proje ile çiftçimize en ileri teknoloji ile hizmet vereceğiz. Çiftçimizin gelirini artırarak, çeşitli indirimlerle hayatlarını kolaylaştıracağız” dedi. Desteklerin ilk 20 bininin Trabzon’da çiftçilere dağıtılacağını aktaran Bozgeyik, “Ülkemizin iki güzide kuruluşu bu projeyi ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyük bir özveri ile hayata geçirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 hedefleri doğrultusunda, Sayın Bakanımızın da destekleriyle başlattığımız bu hizmetinin, çiftçilerimize hayırlı olmasını diyorum” diye konuştu.

Proje ile tarım sektörü için çok önemli bir adım attıklarını vurgulayan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, değişen çağı ve buna bağlı dijitalleşen ortamın avantajlarını çiftçinin hayatını kolaylaştırmak için kullandıklarını dile getirdi. Tarım Kart ile 9 milyon evrakın israf olmasını önleyeceklerini belirten Poyraz, “Zamandan ve masraflardan tasarruf sağlayacağız” dedi. Tarım sektöründeki şikâyetlerin, bu proje ile çözüme kavuşacağını anlatan Poyraz, “Çiftçilerimizin şikâyetlerinin başında verimlilik, maliyet yüksekliği bulunuyor. Biz bunları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Tarım Kart hizmeti, PTT AŞ ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında Ağustos 2018’de imzalanan protokol ile hayata geçmişti. Tarım Kart hizmetiyle birlikte; Tarım Kredi Kooperatiflerinin kredi operasyonunda önemli bir yer tutan kredi borç senetlerine ıslak imza alınmasının sebep olduğu mesai yoğunluğu ve operasyon yükü ortadan kaldırılacak. Tarım Kart ile zaman, iş gücü ve bürokratik işlemlerde tasarruf sağlanacak. Kooperatif ortaklarına dağıtılması planlanan Tarım Kart’ın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu