Ösym 2020 Yılı Sınav Takvimi Yayınlandı Mı? – 7979

Ösym 2020 Yılı Sınav Takvimi Yayınlandı Mı?

Milyonlarca aday ve öğrenci büyük bir sabırsızlıkla Milli Eğitim Bakanlığı ve Ölçme Seçme ve Yerleştirme kurumlarının 2020 yılına dair yayınlayacağı sınav takvimini bekliyor. Açıklanması merakla beklenen sınav tarihleri başında ilk sırayı Kamu Personeli Seçme Sınavı alırken onu e-KPSS, Kaymakamlık Sınavı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Liseye Geçiş Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı, Yabancı Dil Sınavı, Tıpta Uzmanlık Sınavı, YÖKDİL ve Alan Yeterlilik Sınavı takip ediyor.

Bu noktada ise son zamanlarda ‘’Sınavlar ne zaman yapılacak?’’ sorusunun cevabı en çok araştırılan soruların başında geliyor. Zira tüm adayların çalışma takvimlerini bu yayınlanması beklenen programa göre şekillendireceklerini düşünürsek sorunun gündemde olması hiç de şaşırılacak bir şey değil.

ÖSYM tarafından milyonlarca kişinin merakla beklediği sınav takvimi ise henüz yayımlanmadı. Sınav takviminin önümüzdeki haftalar içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu yüzden, 2020 yılı KPSS başvurularının ne zaman yapılacağı da henüz belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS’nin 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını da duyuruların arasına ekledi.

2020-YKS başvuru tarihleri ile ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı. DGS-2020 başvuru tarihleri ise ÖSYM’nin yayımlayacağı beklenen sınav takviminin içerisinde yer alacak. Aynı şekilde 2020-YDS tarihi için de elimizde net bir bilgi henüz yok.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu