Otizmli Ailelerden Eğitimde Eşitlik Talebi – 8077

Otizmli Ailelerden Eğitimde Eşitlik Talebi

Geçtiğimiz günlerde bir okulda öğrenci velilerinin otizmli öğrencilere yönelik protestoları yurt genelinde üzüntüyle karşılanırken, bir eylemde otizmli çocuk sahibi ailelerden geldi. Otizmli aileler, eğitimde eşitlik talebinde bulunarak, “Eğitim haktır engellenemez” sloganı attılar.

Eşitlik ve Farkındalık Talep Ettiler

İstanbul Aksaray’da Cevahir AVM önünde toplanan aileler, otizmli çocuklar için eğitim eşitliği ve farkındalık talep ettiler. Alan dışı eğitimin uygulanmaması gerektiğini ve otizmli bireyler için özel eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan eylemciler, “Eğitim haktır engellenemez”, “Sözleşmeli değil kadrolu eğitimciler istiyor” gibi sloganlar attılar.

Eyleme katılan aileler adına söz alarak açıklama yapan Sevda Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü olayın sadece Aksaray’da değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinde de yaşandığını söyledi. Türkiye genelinde otizmli bireylerin maruz kaldığı ruhsal şiddettin son bulması için özel eğitimde dahil olmak üzere, yeni çözüm yolları talep ettiklerini dile getiren grup sözcüsü, haklarını arayacaklarını ifade etti.

Otizmli çocuklarıyla birlikte eylem yapan aileler, eylemin sonunda açıklama yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu