Ovayı Enerji Çöplüğüne Çevirmeyin! – 7724

Ovayı Enerji Çöplüğüne Çevirmeyin!

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri (ESM) Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Türkiye’nin en önemli ovalarından biri olarak Çarşamba Ovası’na inşa edilmesi planlanan Biyokütle Enerji Termik Santrali hakkında açıklama yaptı.

ESM Başkanı Erdoğan, Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nde orman, tarım, bitkisel ve denizden çıkan atıklar, hayvan ve gübre atıkları, sanayi, tesis ve kentsel atıkların kullanılacağını söyledi.

Biyokütle Enerji Santralleri’nin verimlerinin düşük olduğunu kaydeden Erdoğan, su ihtiyaçlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Geniş yerleşim bölgelerine ihtiyaç duyan santrallerin hammadde depolama ve yakılmasının hem çevresel hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI

Biyokütle Enerji Santralleri’nin bulunduğu yerlerde insan sağlığının önemli ölçüde bozulduğunu ifade eden ESM Başkanı Veysel Erdoğan, hava kalitesinin de düştüğünü kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu; “Yapılan araştırmalara göre santrallere 1 km mesafede yaşayan kişilerde kaşıntı, kızarıklık, göz tahrişi, öksürük, burun tıkanıklığı, alerjik semptomlar, boğaz ağrısı, astım ve kronik tıkayıcı akciğer hastalığı görülmektedir. Türkiye’nin en önemli tarım arazisi enerji çöplüğüne dönüşecek.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu