‘Peli Offroad Fest’ Yarışları Nefes Kesti – 7024

'Peli Offroad Fest' Yarışları Nefes Kesti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Vezirköprü Offroad Kulübü (VEZİROFF) tarafından Peli’nin ana sponsorluğunda, ‘Peli Offroad Fest’ adıyla Vezirköprü İncesu Mevkii’nde gerçekleşen ‘Türkiye Trial Şampiyonası 3. Ayak’ ve ‘Karadeniz Offroad 3. Ayak’ yarışlarına Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nden gelen sporcular katıldı.

KIRAN KIRANA YARIŞ

Düzenlenen Peli Offroad Fest hem trial hem de offroad yarışına ev sahipliği yaptı. İki gün süren yarışın ilk günü motor gücü yüksek, dev modifiye araçları yarıştı. 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımlar, yardımlaşma ve offroad ruhu ile etapta ter döktü. Zorlu yarışı Toyota ile yarışan Adnan Ofluoğlu-Şenol Coşkun ve Abartürk adlı özel yapım araç ile yarışan Oğuz Kağan-Kürşat Öztürk ekiplerinden oluşan AVC-Osmanlı takımı ilk sırada tamamladı. Göktürk adlı özel yapım araç ile yarışan Mithat Sönmez-Muharrem Ekebil ile Jeep Cherokee ile yarışan Uğur Kalbal-Ümit Aydın ekiplerinden kurulu Nascar Jeep Marmara Vinç takımı da ikinci olarak podyuma çıktılar.

20 ARAÇ KATILDI

Yarışların ikinci günü ise Karadeniz Offroad Kupası 3. Ayağı gerçekleşti. Yarışlara 20 araç ve 40 sporcu katıldı. 7 ayaktan oluşan yarışlarda genel klasman birincisi Trabzon Offroad Kulübü’nden katılan Remzi Aygün ve Yahya Şahin, ikincisi Tarsus Offroad Kulübü’nden Murat Akkaya ve Hakan Er, üçüncüsü ise Kilis Offroad Kulübü’nden Erkan Karakaş ve Kemal Arıcan oldu.

STARTI VALİ VERDİ

Sporseverlerin büyük ilgi gösterdikleri organizasyonun startını Samsun Valisi Osman Kaymak verirken, yarışları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Vezirköprü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi izledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu