Proje Lojistik Nedir? – 10655

Proje Lojistik Nedir?

Herhangi bir yükün taşınma sürecindeki adımlar bütününe lojistik veya nakliye adı verilir. Dünya çapında sürekli olarak devam eden taşımacılık işlemlerinde farklı yöntemlerle farklı yüklerin taşınma işlemleri gerçekleştirilir. Hammaddeden ürüne, hizmetten insana kadar birçok kaynağın taşınmasının söz konusu olduğu bu sektör, diğer bütün sektörlerle taşımacılık işlemleri dolayısıyla bağlantılıdır.

Proje kargo taşımacılığı; yüklerin boyutları veya ağırlıkları, bozulabilirlik durumları veya farklı sebeplerle özel ihtiyaçları bulunması durumlarında sıra dışı yöntemler kullanarak teslim alınması, muhafaza edilmesi, taşınması ve teslim edilmesi süreçlerinin tümüdür. İhtiyaçları sebebiyle özellikli nakliye, vinç, montaj veya elleçleme gibi hizmetlere ihtiyaç duyan özel yüklerin taşınmasında, denizyolu, karayolu ve havayolu taşımacılığı yöntemleri kullanılarak taşınmasına proje kargo taşımacılığı adı verilir. Yüklerin veya sahiplerinin ihtiyaçlarına bağlı olarak belirli bir tarihe kadar veya belirli bir süre içerisinde taşınması gereken yüklerin güvenli ve zarar görmemiş şekilde taşınması gerektiğinde proje kargo taşımacılığına başvurulur.

Proje Kargo Taşımacılığı Neden Farklıdır?

Çeşitli sebeplerle özel ihtiyaçları bulunan yüklerin taşınması sürecinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için operasyonun dikkat ve titizlikle gerçekleştirilmesi gerekir. Projenin ihtiyaçlarını karşılayan taşıma yöntemlerinin belirlenmesinin ardından güzergahın da aynı titizlikle belirlenmesi gerekir. Taşıma işlemini gerçekleştirmeden önce operasyonun tamamının planlanması, maliyetlerin analiz edilmesi ve mümkünse iyileştirilmesi, yasal ve çevresel uygunluğun belirlenmesi gerekir. Titizlikle planlanan operasyonun gerçekleştirilmesi esnasında yüklerin ve araçların düzenli olarak denetlenmesi gerekir. Yük sahibinin süreçten sürekli olarak haberdar olması da büyük öneme sahiptir. Yasal süreçlerin ve proje uygunluğunun dikkatle işlenmesi sonucunda ortaya çıkarılan operasyon planının, yükün, güzergahın ve sahibinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde taşınması yüklerin, güvenli, sağlıklı ve emniyetli bir şekilde taşınmasına olanak verir.

Proje Lojistiğinde Batı

Çoğu hususta diğer taşımacılık işlemlerine göre daha meşakkatli bir süreç olan proje kargo taşımacılığı, deneyim, özen ve dikkat gerektiren bir operasyondur. Batı, en uygun firmalarla iş birliği yaparak dünya çapında sağlıklı, güvenli ve ekonomik şekilde lojistik hizmetlerini gerçekleştirir ve dünyaca ünlü gemi hatlarından ROLLDOCK’un ticari acentesi olarak görev alır. Yükün özel ihtiyaçlarının teknoloji, deneyim ve yetkinlikler sayesinde çözümlenmesini sağlayan Batı, yüksek kıymetli ve özel hizmet gerektiren yüklerin en doğru şekilde taşınmasını sağlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu