Rektör Adaylarına Online Mülakat – 10344

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Rektör Adaylarına Online Mülakat

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) yeni rektörün belirleneceği süreç işlemeye devam ediyor. Bilindiği üzere, Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) 23 Haziran tarihi itibariyle başvuruları almaya başlamış, rektörlük aday başvuruları 8 Temmuz tarihi itibariyle tamamlanmıştı. YÖK, rektör adayları ile ilgili saha araştırması yapacak, bilimsel çalışmalarına bakacak ve sivil toplum kuruluşları ve kurum temsilcileri ile görüşmeler yapıp belirleyeceği isimleri Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Sonrasında atama işlemini gerçekleştirilecek. 

SAMSUN’DAN 31, DIŞARIDAN 4 BAŞVURU 

OMÜ’deki değişim beklentisi ve mevcut rektöre yeniden görev verilmeyecek öngörüsü rektör adaylığı başvurularını katladı. OMÜ Rektörlüğü için Samsun’da 31, il dışından YÖK’e 4 başvuru yapıldı. Samsun OMÜ’den rektör adaylığı için en fazla başvuru Tıp Fakültesi’nden yapıldı. İkinci sırada ise Ziraat Fakültesi bulunuyor. YÖK, korona virüs nedeniyle rektör adaylarını kurumda kabul etmeyecek. Rektör adayları ile yarın sabah saat 09.00’da sırayla video konferans yoluyla bir ön görüştürme gerçekleştirecek. YÖK, ön görüşmede adayların profilini değerlendirecek. 

EN FAZLA BAŞVURU TIP FAKÜLTESİ’NDEN 

OMÜ’de başvuruda bulunan rektör adayları ve bölümleri şöyle; OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu’ndan Prof.Dr. Sebahattin Albayrak, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof.Dr. Hikmet Aydemir, Prof.Dr. Peruze Çelenk, Prof.Dr. Gözlem Ceylan, Eğitim Fakültesi’nden Prof.Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof.Dr. Mehmet Yavuz Erler, Prof.Dr. Necati Menek, Prof.Dr. Şenol Eren, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof.Dr. Metin Eker, İlahiyat Fakültesi’nden Ali Rıza Aydın, Prof.Dr. Yavuz Ünal, Lisans Eğitim Enstitüsü’nden Prof.Dr. Mustafa Çağatay Tufan, Mühendislik Fakültesi’nden Prof.Dr.Hakan Özcan, Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet Demir, Prof.Dr. Cafer Polat, Prof.Dr. Erdal Ağar, Prof.Dr. Ramazan Amanvermez, Prof.Dr. Rüştü Cankon Germiyanoğlu, Prof.Dr. Sait Bilgiç, Prof.Dr. Süleyman Kaplan, Prof.Dr. Şaban Sarıkaya, Prof.Dr. Türker Yardan, Doç.Dr. Metin Özgen, Veterinerlik Fakültesi Prof.Dr. İsmail Kaya, Yaşar Doğu’dan Prof.Dr. Osman İmamoğlu, Ziraat Fakültesi’nden Prof.Dr. Ergin Öztürk, Prof.Dr. Hasan Önder, Prof.Dr. Mehmet Bozoğlu, Prof.Dr. Orhan Kurt, Prof.Dr. Ünal Kılıç ve Prof.Dr. Yusuf Demir. 

4 İSİM İL DIŞINDAN 

Öte yandan OMÜ Rektörlüğü için 4 isimde  dışarıdan YÖK’e başvuruda bulundu. Samsunlu olan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Arif Sarıçoban, 1992’den 2018 yılına kadar OMÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmış ve şuanda İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Fizik ve Tedavi Rehabilitasyon Kliniği Sorumlusu olarak çalışan Prof.Dr. Ömer Kuru ve Samsun’a yabancı olmayan Hukuk Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Profesörü TÜBA Asil Üyesi İzzet Özgenç rektör adaylığı başvurusunda bulundu. 1967 Konya Ereğli doğumlu olan 26. Dönem Karabük Milletvekilli Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ında OMÜ Rektör Adaylığı için dışarıdan YÖK’e başvuru yaptığı öğrenildi. 

İŞTE OMÜ’NÜN 
REKTÖR ADAYLARI;


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu