Rusya Krizi Kapıda – 10669

Rusya Krizi Kapıda

Rusya ile kriz yaşayarak Avrupa ülkeleri gibi Türkiye’nin de tahıl ve doğalgaz akışını keserek ülkenin zor duruma düşmesi sonucu halkı iktidar partisine kışkırtarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini engellemek.

LİMANLARA KAÇAK GİRİLİYOR

Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya’nın limanları ele geçirmesi üzerine, Ukrayna Rusya’yı depolarında bulunan tahılları çalmasıyla suçlamıştı.  Soysal medya üzerinden Rusya’yı karalama kampanyasına Avrupa ülkeleri de destek vermesi üzerine, Ukraynalı veya ülkemizdeki işbirlikçileri olan hükümet karşıtları Rus şirketlerine ait gemileri kaçak yollarla girdikleri limanlarda görüntüleyerek sosyal medyada  algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Rus şirketlerine ait gemilerin Türk limanlarına girmesinin ardından, liman yetkililerine soyyal medya aracılığıyla baskı yapılmakta.  Özellikle evrakları tam olan ve tahılı nereden getirdiğini belgeleyen Rus şirketlerine ait gemiler hedef alınmakta. Gemilerin  daha uzun süreli açık sularda bekletilmesini sağlayarak gerçekleştirdikleri algı operasyonunun doğruluğunu  ispatı olarak lanse edilmekte.

HEDEF ERDOĞAN

Bütün bu yapılan algı operasyonu, Türkiye  ile Rusya arasında kriz çıkartarak, Rusya’nın  Türkiye’ye doğalgaz ve tahıl akışının kesilmesi.  Türk halkının gıdaya ulaşımını zorlaşması  ve doğalgaz maliyetlerini arttması sonucu 2023 yılında yapılacak olan seçimler için halkı galeyana getirerek Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seşilmesini engellemek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu