Sabancı Vakfı Avrupa Vakıflar Merkezi’nin (EFC) Yönetim Kurulu’nda – 9688

Sabancı Vakfı Avrupa Vakıflar Merkezi'nin (EFC) Yönetim Kurulu'nda

Daha önceki yıllarda iki defa yönetim kurulu üyeliğine layık görülen Sabancı Vakfı, Avrupa Vakıflar Merkezi yıllık genel kurul toplantıları ve konferanslarına aktif olarak katılım sağlayarak panellerinde konuşmacı olarak yer alıyor. Vakıf, aynı zamanda merkez çatısı altında kurulan Engellilik Tematik Grubu ile Toplumsal Cinsiyet Tematik Grubu üyeliği kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa Vakıflar Merkezi’nin (EFC) 2020-2023 dönemi yönetim kurulu üyelerinin arasında Sabancı Vakfı’nın yanı sıra; Volkswagen Stiftung, Fondation Chanel, Jacobs Foundation ve Charities Aid Foundation gibi dünyanın farklı ülkelerinden önde gelen bazı vakıflar da yer alıyor. 1989 yılında Brüksel’de kurulan Avrupa Vakıflar Merkezi, Avrupa’daki vakıflar için destekleyici yasal ve mali ortamların yaratılmasını sağlıyor. Çalışmaları içerisinde üçüncü sektörün altyapısının güçlendirilmesi ve vakıflar ile alanda faaliyet gösteren diğer aktörler arasında iş birliği ve ortaklıkların teşvik edilmesi bulunuyor.

Avrupa Vakıflar Merkezi’nin ilk erişilebilir yayınında Sabancı Vakfı da yer aldı

Avrupa Vakıflar Merkezi Engellilik Tematik Grubu üyeleri tarafından hazırlanan “Engellilik ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Bağlamında Avrupa’da Filantropi” isimli raporda, engelli bireyler alanında çalışan vakıf ve kurumların sürdürülebilir kalkınma konusunda görüşleri ve örnek çalışmaları yer alıyor. Bireysel ve toplumsal gelişme için kurulduğu günden bu yana engelli bireylerin topluma eşit ve aktif katılımı konularında çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı da görüşleriyle bu rapora katkı sundu. Avrupa Vakıflar Merkezi’nin ilk erişilebilir yayını olma özelliğini taşıyan bu rapor Avrupa’daki tüm vakıf ve kurumlara yön gösteriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu