Sabırsızlıkla Beklenen Atama Haberi Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Geldi! – 8002

Sabırsızlıkla Beklenen Atama Haberi Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Geldi!

Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu şekilde açıklama yaptı, “Bu atama benimle alakalı değil ülkemizin ekonomik yapısı ve durumuyla alakalı Cumhur Başkanlığı Hükumet Sisteminde ve onların aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen bir durum. Bana kalsa 60 bin 70 bin 80 bin öğretmen ataması olsun derim ama bunların bir istatistiği var diye açıklama yaptı.”

Bakan Selçuk’un bir özel kanalda yaptığı açık oturumda adaylara şu şekilde cevap verdi. Adaylarımız sanıyor ki bakan koltuğuna oturup yirmi bin 30 bin veya 60 bin diye kafama göre yazdığımı düşünüyor olabilirler. Aslında bu konu direk ülkemizin genel ekonomik durumu kabinenin ve Cumhurbaşkanımızın tasarrufundadır. Daha sonra ekleme yapan Bakan Selçuk bana kalsa sayıyı artırmak mezun tüm öğretmen adaylarımızın atamasını yapmak isterdim. Biz öğretmen açıklarını branş ve bölgelere bakarak değerlendiririz istatistikler neyi gösteriyorsa biz ona uymak zorundayız. Branş eksikliği olan okullara ve bölge şartlarına göre bir sayı belirlemek zorundayız.

Amacımız ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı kadar atama yapabilmek. Elbette ki yeterli bulmuyoruz fakat ekonomik durumlarda göz ardı edilemez amacımızdan sapmadan doğru kararları almakla mükellefiz dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu