Sağlıkta Türkiye’nin Yeni Hedefi Afrika Kıtası – 8091

Sağlıkta Türkiye'nin Yeni Hedefi Afrika Kıtası

Son yıllarda sağlık turizminde diğer dünya ülkelerinin başında yer alan Türkiye, gözünü bu sefer de Afrika kıtasına dikti. Avrupa Birliği ve ABD gibi pek çok dünya ülkeleri arasında Türkiye kaliteli ve oldukça uygun fiyata sağlık hizmetleri veriyor. Artık ülkemizden Afrika kıtası da nasibini alacak. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre ülkemizin son yıllardaki sağlık atılımları ile ilgili olumlu gelişmeler olduğu aktarıldı.

Ülkemizin Sağlıktaki Geliri 3 Milyar Doları Aştı

Türkiye’deki yabancı hastaların sayısı 2013’te binlerle ifade edilirken şu an milyonları aştığını söyledi ve geliri kademeli olarak artış gözlemlendi dedi. Ülkemiz Asya Kıtası’nda Hindistan ve Tayland gibi ülkelerle fiyat konusunda rekabet halinde ancak kalite olarak Avrupa Birliği ve Amerika ile rekabet ediyor haldeyiz dedi.

Ülkemizin kıtada bazı zorluklara sahip olduğunu belirten yetkili, ülkemizi etkileyen en büyük sorunun da diğer ülkelerden daha pahalı fiyat olmasını belirtti. Fakat kalite olarak her zaman diğer ülkelerden öndeyiz. Sağlık sektöründe, diğer ülkelere göre Afrika’dan gelen turistlerin ülkeye getireceği döviz 10 kat daha fazla dedi. Bu yüzden Afrikalıların  ülkeye giriş çıkışını daha kolay hale getirmek durumundayız diye devam etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu