Samsun Barosu, Su Zammına Karşı Dava Açan İki Avukat Hakkında Soruşturma Başlattı – 7725

Samsun Barosu, Su Zammına Karşı Dava Açan İki Avukat Hakkında Soruşturma Başlattı

AKP’li Samsun Belediyesi, seçimden önce yüzde 15 indirim yaptığı suya, seçimin ardından hem yüzde 25 zam yapmış hem de aylık TEFE ve TÜFE oranında otomatik zam yapılması kararı almıştı. Samsun Halkevi, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarına yaptığı zamların geri çekilmesi talebiyle imza kampanyası başlatarak zamma tepki göstermişti. Samsun Barosu, zammın geri alınması için İdare Mahkemesi’ne dava açan iki avukat hakkında su zammına yönelik medyada yer alan konuşmalarından kaynaklı soruşturma başlattı.

Baro soruşturma başlattı

Avukat Buğra Genç ve Avukat Arzu Sabuncu, belediyenin zam kararının geri alınması için İdare Mahkemesine dava açmış, tüm samsunluları ise davaya müdahil olmaya çağırmıştı. Davaya müdahil olmak isteyen vatandaşlardan 150 TL ücret istenmesi üzerine mahkeme önünde açıklama yapan avukatlar “Tek tek dava açmak yerine, vatandaşlar da bu davaya katılmak istediler.Müdahil formülü geliştirdik. Duyarlı Samsunlular bu davaya katılarak hassasiyetlerini dile getireceklerdir“, “Davaya müdahil olmak isteyenlerden kişi başı 150 TL ücret isteniyor. Bu parayı ödememek için notere gidip,  avukat arkadaşımıza vekalet verilmesi gerekiyor. Bunun ücretini de biz karşılayacağız” demişlerdi.

Samsun Barosu, Genç ve Sabuncu’ya gönderdikleri tebligat ile hakkında medyada yer alan bu haberlerden kaynaklı soruşturma başlatıldığını iletti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu