Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir ve Rektör Ünal OMÜ Bafra Kampüsünde Öğrencilerle Buluştu – 10624

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir ve Rektör Ünal OMÜ Bafra Kampüsünde Öğrencilerle Buluştu

Daha önce Kurupelit Kampüsü öğrencileriyle “Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin Arkadaşım” temasıyla bir araya gelen Başkan Demir ve Rektör Ünal, bu kez de OMÜ’nün Bafra Kampüsünde öğrencilerle buluşarak sohbet etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile OMÜ’nün, öğrencilerin şehre aidiyetlerini arttırmak ve sorunlarını birebir iletmelerine imkân sağlamak amacıyla düzenlediği etkinliğe; Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Bafra Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Üniversite vakit öldürme yeri değil, vakti fırsata çevirme ve değerlendirme yeri olmalı”

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, her birinin şehir ve ülke için bir güvence olduğunu belirterek şöyle devam etti “Artık üniversiteye adım attınız. Bundan sonra sorumluluk sahibi ve kendi yaşamını yöneten bireyler olarak hayatınıza devam edeceksiniz. Geldiğiniz noktada gelişimizle, alabileceğiniz risklerle ilgili bir öz değerlendirme yapmazsanız, buradan mezun olduğunuzda hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olacaktır. Bu durumu yaşamamak için daha güçlü, daha donanımlı olmalısınız. Mezun sayısının çok fazla olması sebebiyle oluşan rekabet ortamı, sizi rakiplerinizden ön plana taşıyacak yetkinliğe sahip olmanızı gerektiriyor. Hangi alanda çalışacaksınız, o alanda edineceğiniz mezun yeterliliğinin yanı sıra sizi özel kılacak bir şeyler olmalı. Yabancı dil bilmek, alanınızla ilgili konularda sertifika sahibi olmak, faydalı hobilerle ilgilenmek gibi birtakım yetkinlikler kazanmak sizi çoğunluktan ayrıştıracak, aranan eleman haline getirecektir. Bunun yanında, geleceğinizle ilgili hayal kurmak ve bir hedef belirlemek, şartlar ne olursa olsun o hedefe ulaşmanızı sağlayacaktır. Aksi takdirde anlık mutluluklar sizi meşgul edecektir. Sosyal medyanın bağımlılık derecesinde güçlü bir çeldirici olduğu bu dönemde,  hayallerinize odaklanmanız önem arz ediyor. Üniversiteyi hayatınızın kampı olarak değerlendirin. Üniversite vakit öldürme yeri değil, vakti fırsata çevirme ve değerlendirme yeri olmalı. Bunun için Üniversitenin imkânlarını kullanmaktan çekinmeyin. “

“Okumanızı derinleştirin ve çeşitlendirin”

Nitelikli okumanın önemine de değinen Rektör Ünal “Hangi bölümde okursanız okuyun, sadece o bölümün kaynaklarını okumanız yeterli olmayacaktır. Toplumun ortak bir meselesi varsa o meseleye ait bir fikrinizin, çözüm önerinizin olması ya da en azından o meseleye ilişkin uzmanların fikirlerini dinleyecek kadar ilginizin bulunması gerekiyor. Bilgiye ve uzman görüşlere saygı ve merak duymamanız, kültürel eksikliğe dönüşecektir. Bu da kendinize verebileceğiniz en büyük zarardır. Dolayısıyla okumanızı derinleştirin ve çeşitlendirin. Çünkü siz artık, toplumun üst katmanında yer alan üniversite öğrencilerisiniz. Kişiliği oturmuş, kendi gücünü, sınır ve imkânlarını bilen; bunun ağırlığıyla konuşan karakterle buradan mezun olmanız gerekiyor. “ dedi.

Üniversite yönetimi olarak, öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri ortamı sunma sorumlulukları olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Biz, bu sorumluluğumuzun farkındayız.” sözlerine yer verdi.

“Üniversite öğrencilerimizin geleceğine bugünden katkı sunma gayretindeyiz”

Büyükşehir Gençlik Hareketi Etkinlikleri kapsamında devam eden “Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin Arkadaşım” etkinliği hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de “Bu etkinlikle amacımız, Samsun’da yaşadıkları süre içerisinde, kendi yetki ve bilgi alanlarımızın müsaade ettiği ölçüde üniversite öğrencilerimizde maksimum düzeyde farkındalık oluşturmaktır. Bugün yapılması gerekeni yarına erteleyemezsiniz. Çünkü telafisi yoktur. Geleceğinize bugünden katkı sunma gayretindeyiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de artık yükseköğretim okumak isteyen her öğrencinin bu imkâna kavuşabildiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Demir “Mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörün işe alımlarında çok ciddi kriterler devreye giriyor. Biz de Belediye olarak maksimum faydaya ulaşmak için işe alım mülakatlarında; alanında yetkin gördüğümüz, gayretli, lisans eğitimiyle yetinmeyip mesleki anlamda kendini geliştirmiş kişileri tercih etmeye özen gösteriyoruz. Siz de üniversiteyi kazanmanın rehavetine kapılmadan eğitiminize yeterli alakayı göstermelisiniz. Akademisyenlerinizden ve Üniversitenin imkânlarından faydalanmalısınız.  “ şeklinde konuştu.

“Ülkeye katkı sağlayan her fert, müthiş bir iş başarmıştır”

İstiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u anarak hayatını ve zorlu yaşam mücadelesini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şöyle devam etti “Mehmet Âkif o zorlukta, geçmişten gelen tüm değerlerimizi süzerek harmanlamış ve bugün saygıyla yâd edilmektedir. Muhtemelen yüzyıllar sonra da yâd edilecektir.  Bu 200 yıl önce yaşamış bir insanın akıl işleyişinin, duygu dünyasının, samimiyetinin ve gayretinin çağına ve yüzyıllar sonrasına hitap edecek nitelikte olması demektir. Aynı şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cephelerde, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında, kongrelerde, meclisin ve Cumhuriyetin kuruluşunda verdiği değerli mücadeleyi de çok iyi okumak lazım. Bugün ülkemize kattıklarımızla, çalışmalarımızla da bir mücadele içindeyiz ve Türkiye, pandeminin akabindeki 10 yıl içinde mümtaz bir ülke olarak sağlam bir yere doğru gidecektir. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ülkeye katkı sağlayan her fert, müthiş bir iş başarmıştır. “

“Ülke genelinde bulunduğu şehirle en iyi bütünleşen üniversitelerden biri OMÜ’dür”

OMÜ ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber ederek Üniversite, şehir ve gençlerin gelişimi için gayret ettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir “Ülke genelinde bulunduğu şehirle en iyi bütünleşen üniversitelerden biri OMÜ’dür. Ayrıca mevcut öğrencilerine oranla en fazla uluslararası öğrenci bulunduran Üniversite de OMÜ. Bu durumu Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, çok kültürlülük ve gelecekteki Samsun’un dünyayla bütünleşmesi açısından büyük bir avantaj olarak görüyoruz. Bu konuyla ilgili bir takım projelerimiz var.” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin kapılarının öğrencilere açık olduğunu hatırlatan Mustafa Demir “Belediyemizde staj yapmak isteyen öğrencilerimizi de değerlendirmek üzere bekliyoruz. Hepinize mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ’nün eğitim revizyonu, Ar-Ge faaliyetleri ve lisans öğrencilerinin projelerine verilen destek hakkında bilgi vererek öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer almalarının, kişisel gelişimlerine katkı sunacağının altını çizdi.

Etkinlik Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, öğrencilerle sohbet ederek sorularını cevaplamalarıyla sona erdi.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu