Samsun Büyükşehir’de işçiye yüzde 3 zam… – 8271

Samsun Büyükşehir'de işçiye yüzde 3 zam...

31 Mart yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinde memur ve işçi maaşlarına yüzde 17’lik bir zam yapılmıştı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen AK Partili Başkan Mustafa Demir, yapılan zammı iptal etmişti. Memur ve işçilere seçimler sonrası zamlı maaşlar ödenmedi, şimdi işler daha da karıştı. 

BELEDİYE SÜREKLİ KREDİ ÇEKİYOR 

1 milyar 664 milyon borcu bulunan ve 31 Mart yerel seçimleri sonrası 600 milyon liranın üzerinde İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunarak bütün gelirlerini ipotek gösteren Büyükşehir Belediyesi’nin, Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile yeni bir sözleşme yapma görüşmeleri sürdürdüğü ortaya çıktı. 

MAAŞLARDA DÜŞÜŞ OLACAK 

Belediyenin yüzde 17’lik maaş zammını, yüzde 3’lere çekmeye çalıştığı öğrenildi. Belediye İş Sendikası’nın söz konusu talebi kabul etmediği ileri sürülürken, görüşmelerin  devam ettiği öğrenildi. Sözleşmeden kadroya geçen işçi ve memurları ilgilendiren görüşmelerde maaşlarda 600 ila 1000 liralık bir düşüş olacağı öne sürülüyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden ve Belediye İş Sendikası’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İlyas Yiğit 


18 Eylül 2019 HHALK 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu