Samsun İYİ Parti İl Başkanlığı’na 3 aday – 8275

Samsun İYİ Parti İl Başkanlığı'na 3 aday

Samsun’da İYİ Parti’de kongre süreci heyecanı Şubat ayında başlayacak. Şubat ayında İYİ Parti İlçe kongrelerinin tamamlanması planlanıyor. 19  Mayıs, Asarcık ve  Alaçam ilçe kongrelerinin geç yapılması nedeniyle delege değişimlerinin bekleneceği, bu nedenle İl kongresinin gecikebileceği öğrenildi. 31 Ocak tarihine kadar ise İYİ Parti’de delege seçimlerinin tamamlanması hedefleniyor. 

İL BAŞKANLIĞINA 3 ADAY

İYİ Parti’de Samsun İl Başkanlığı’na ise şimdilik 3 aday konuşuluyor. İYİ Parti İlkadım Kurucu ilçe Başkanı ve Samsun Milletvekili Adayı olan Avukat Ayşe Ayan, il başkan adaylığını daha önce açıkladı. MHP’den istifa ettikten sonra İYİ Parti’ye geçen Mimar Murat Keskin’inde İl Başkanlığı’na aday olacağı konuşuluyor. Mevcut başkan Recep Güleroğlu’nunda il başkan adaylığına niyeti olduğu, tabanda yapacağı görüşmeler sonunda kararını vereceği öğrenildi. 

YENİ İSİMLERİ İSTİYORUZ

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Avukat Recep Güleroğlu, başlayacak olan kongre süreci ile ilgili bilgi verdi. 31 Ocak tarihine kadar delege seçimlerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Güleroğlu, Şubat ayında ilçe kongrelerinin başlayacağını duyurdu. İl Başkanlığı kongresi için belirlenen bir tarih olmadığını belirten Güleroğlu, “İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra, il kongresi yapılacak. Şöyle bir durum var. 19  Mayıs, Asarcık ve Alaçam ilçelerinin kongreleri geç yapıldı. Bu nedenle orada ki delege değişimlerini bekleyeceğiz. Yoksa taban tatmin olmaz. Yeni insanları değerlendirmek lazım “dedi. 

ADAYLARA UYARI

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Adaylığı konusunu zamanı gelince değerlendireceklerini belirten Güleroğlu, “Zamanı gelince şartları değerlendireceğiz. Aday olacak arkadaşlarımızın il başkanlığında açıklamalarını yapmalarını rica ediyorum. Parti hepimizin evi. Biz büyük bir aileyiz. Başka türlü olursa yadırgarım. Yeni yılın huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum “diye konuştu. 

Başkan Güleroğlu

İYİ Parti’de kongre süreci, Şubat ayında ilçe kongreleri ile başlayacak. İlçe kongreleri sonrası il kongresi yapılacak. Şuanda Recep Güleroğlu, Murat Keskin ve Ayşe Ayan isimleri il başkanlığı için geçiyor.

Murat Keskin 

Ayşe Ayan

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu