Samsun Valisi Zülkif Dağlı: Şehit ve gazilerimize  çok şey borçluyuz – 10573

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Samsun Valisi Zülkif Dağlı: Şehit ve gazilerimize  çok şey borçluyuz

Takvimler 22 Aralık 1914’ü gösterdiğinde Osmanlı ordusu, Kafkas Cephesi’nde savaşmak için Sarıkamış yoluna koyuldu. Ancak Allahuekber Dağları geçit vermedi. Binlerce vatan evladı, donarak ve göğüs göğse savaşarak şehit düştü. 

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Sarıkamış Harekatı’nın yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Tarihimizde ve toplumsal hafızamızda derin izler bırakan Sarıkamış Harekâtı; Mehmetçiğin vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarabilmek amacıyla Allahuekber Dağlarında şehadete ulaştığı büyük bir fedakârlık örneğidir “dedi. 

BÜYÜK FEDAKARLIK 

Vali Dağlı mesajında, “Birinci Dünya Savaşında mücadele ettiğimiz Doğu Cephesi, Sarıkamış’ta Ruslar tarafından işgal edilen Kars, Ardahan ve Batum’u geri alabilmek, Doğu Anadolu’yu düşman işgaline karşı savunabilmek amacıyla açılmıştı.    Ağır kış şartlarında eksi 30 dereceye varan dondurucu soğukta Allahuekber Dağlarını aşarak Sarıkamış’a ulaşabilmek için yılmadan mücadele eden vatan evlatlarına; kar, fırtına ve soğuk geçit vermemiş, on binlerce kahraman Mehmetçiğimiz düşmanla karşı karşıya gelemeden şehit düşmüştür. Düşmanın dört bir yandan saldırdığı ve uzun yıllar süren savaşlarda canını ortaya koyan Mehmetçiğin naaşları uzun bir süre Allahuekber Dağlarında kar ve buz altında kalmıştır. Bugün üzerinde yaşadığımız vatanımız, gururla göndere çektiğimiz şanlı bayrağımız varsa bunu Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da bağımsızlık uğruna mücadele etmiş, can vermiş şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz “dedi. 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu