Samsun’a 10 Yeni Ambulans! – 5522

Samsun'a 10 Yeni Ambulans!

Samsun 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibine verilen 10 adet yeni ambulansın hizmete başlama töreni gerçekleştirildi.

Samsun Valiliği önünde gerçekleştirilen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, “40 farklı noktada toplamda 607 personel ile hizmet vermediğini belirterek yaptığı konuşmasında, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri, herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde vatandaşlarımıza günün 24 saati hizmet vermektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Samsun genelinde 40 farklı noktada toplamda 607 personel ile hizmet vermektedir. 2018 Yılı içerisinde toplam 104.213 vatandaşımıza müdahalede bulunan 112, 2019 yılının ilk beş ayında 41.504 vatandaşımıza gerekli müdahalede bulunup hastanelere naklini sağlamıştır.

Hali hazırda envanterinde 3 adet 4×4 paletli ambulans, 1 obez ambulans, 1 dört yataklı ambulansıyla beraber toplamda 63 kara ambulansı bulunan 112 bünyesinde aynı zamanda bir adet helikopter ambulans da bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın 2019 yılı için tahsis ettiği yeni 10 ambulans ile birlikte Samsun Acil Sağlık Hizmetleri envanterinde toplam 73 ambulans sayısına ulaşmıştır. Böylelikle hastalara uygun müdahale ve güvenle nakli konusunda ambulans filomuz donanım olarak yeni teknolojili araçlara sahip olmuştur. Yeni gelen ambulanslarımızın 3 tanesi 4×4 özellikte olup bu araçlarımızı iklim ve arazi şartları vakalara ulaşması zor olan ilçelerimize görevlendirerek bu zorlukları aşmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

ZOR GÜNLERDE VERİLEN HİZMETLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Zor günlerde verilen hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmasında “Sağlık Bakanlığımızın ilimize gönderdiği 10 tane ambulansın alınış töreninde birlikteyiz. Özellikle bu araçlarımızın insanlarımızın zor günlerinde verecek olduğu hizmetlerinde hayırlı olmasını ve güzel hizmetler vermesini diliyorum. Huzurlarınızda bu hizmetlerin Samsun’a kazandırılmasında katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve bütün Sağlık Bakanlığı camiasına şükranlarımızı sunuyorum.” dedi

SAMSUNUMUZA HAYIRLI OLSUN
On ambulansın Samsunumuza hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Kaymak yaptığı konuşmasında, “Bu ambulansların Samsun’a kazandırılmasında katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya bizlere bu imkânı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Samsun’a sağlık kenti diyoruz. Gerçekten Samsun sağlıkta sahip olduğu sağlık imkânlarını ve alt yapısını sadece ilimize değil, bölgemize götürmektedir. Karadeniz’in en büyük sağlık alt yapısına sahip bir kentiz. İlimizde hastane inşaatlarımız devam ediyor. Şehir hastanemizin de planlandığı şekilde çalışmaları devam etmektedir.

Bizler sağlık kentinin yanında sağlık turizminden de en üst seviyede hizmet alan bir kent olmayı çok önemsiyoruz. O anlamda sağlık hizmetlerinin her alanında gerek özel hastaneler, gerek kamu hastanelerinin verdiği hizmetlerinde kalitenin yüksek olmasını istiyoruz. Bu anlamda 112 Acil Hizmetleri çok önemlidir. Biliyorsunuz ilk müdahale hayat kurtarıyor. Hizmetler verilirken ambulansa haber verildikten sonra en kısa sürede gidebilmesini hedefliyoruz. Bizim Samsun olarak vakaya varış süremiz 10 dakikanın altındadır. İnşallah bu ambulanslarla süreyi daha da aşağıya inecektir.

Türkiye’de ve Samsunumuzda eksik olan bir konuda ilk müdahale ilkyardım hizmetleri yetersiz. Bu hizmetleri 112 Acil Yardım veriyor ama vatandaşlarımızın da ilk müdahaleyi yapacak şekilde eğitim alması çok önemlidir. Acil yardım eğitimi almak isteyen vatandaşlarımızın ilgili kurum AFAD ve 112 Acil Yardım Hizmetlerine başvurmalarını önemsiyorum.  Ambulanslarımızın Samsunumuza hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.  

Vali Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen 10 adet ambulansın anahtarları şoförlerine teslim ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu