Samsun’a Cengiz Holding’den Dev Yatırım! 3’üncü Liman Yapacak – 7655

Samsun'a Cengiz Holding'den Dev Yatırım! 3'üncü Liman Yapacak

Samsun’da özel sektör yatırımı olarak Yeşilyurt Demir Çelik tarafından yapılan ikinci limanın ardından Cengiz Holding’in de 3’üncü limanı yapma kararı aldığı gündeme geldi.

Samsun’da Eti Bakır Tesisleri ve Samgaz gibi yatırımları bulunan Cengiz Holding’in, Samsun’a 3’ncü limanı kuracağı öğrenildi.

2020’DE 3’üncü LİMAN HİZMETE GİRECEK

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan Eti Bakır Tesisleri’nde işlenmesi için gelen ham maddeleri Ceynak Grup’a ait Samsunport Limanı’ndan taşıyan Cengiz Holding’in, liman giderlerinin oldukça yüksek olması üzerine liman yapmaya karar verdiği, Eti Bakır Samsun Tesisleri içerisinde liman yapılması için altyapı çalışmalarına başladığı öğrenildi. Cengiz Holding’e ait limanın 2020 yılının ilk aylarında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Cengiz Holding’in yapacağı liman ile birlikte Samsun’da Samsunport ve Yeşilyurt Limanı’nın ardından 3’ncü liman da hizmet vermeye başlayacak. 3’ncü limanın da faaliyete başlamasıyla birlikte Samsun’un Karadeniz bölgesindeki deniz ticaretinde daha fazla söz sahibi olması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu