Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumuyla Başladı – 7438

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumuyla Başladı

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından anıta çelenk sunumuyla başladı.

        Burada Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Samsun Valisi Osman Kaymak deftere; “Aziz Atam, Bugün Büyük Zafer’in 97. yılını birlik ve beraberlik içinde, coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisinde huzurundayız. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan atılan ilk adımla başlayan kutlu yürüyüşün neticesi olan bu zafer, vatanın her karış toprağını kanıyla sulamış bu yüce milletin, düşmanı vatanın bağrında boğduğu günün adıdır.

Tüm imkân ve kabiliyetlerini göğsündeki imana katık edip savaş meydanlarına koşarak giden Türk Milleti, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayat vermiş ve adını tarihe altın harflerle nakşettirmiştir. Karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kararlı duruşuyla aşan milletimiz, 15 Temmuz’da da şer odaklarına aynı kararlılıkla cevap vererek vatanına sahip çıkmıştır.

Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun’dan yayılan milli birlik, kardeşlik ve beraberlik ruhunun ebedi kalacağına inancımız tamdır.

Bu ülkeyi ebediyete kadar yaşatmak üzere bizlere bırakan başta siz olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna kahramanca şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” yazdı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene ayrıca, Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, askeri, idari ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu